betegség szépségkirálynő gyomorsav reflux Sydney van den Bosch Miss Earth
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szépségkirálynőre hónapokig tartó kezelések várnak, mert a nyelőcsövét szétmarta a gyomorsav.

Sydney van den Boscht két évig rosszullétek kínozták, mire kiderült, milyen betegséggel küzd – írja a Bors.

Forrás: Facebook/Sydney van den Bosch

„Nem is gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon is lehet az embernek refluxa. Már két évvel ezelőtt mondtam a szüleimnek, hogy szerintem van valami bajom. Fura tüneteim voltak, mert a gyomrom nem égett, nem fájt. Vagy gyomorszáj fölött, vagy a szegycsontomnál éreztem fájdalmat. Akkor az orvosok elintézték annyival, hogy hipochonder vagyok" – mesélte Sydney, aki nemrég gyomortükrözésen esett át, és kiderült, nagyobb a baj, mint gondolta.

„Rögtön mondták, hogy olyan elváltozás van a nyelőcsövemen, mint egy hatvanéves nőnek, akinek több tíz éve marja a sav a nyelőcsövét. Félelmetesen hangzott, főleg, hogy felvilágosítottak arról, hogy ettől rákos sejtek is kialakulhatnak" – árulta el a két évvel ezelőtti Miss Earth.

Hasznos tippek reflux esetén

A betegség oka, hogy a nyelőcső és a gyomor határán elhelyezkedő záróizom nem képes megakadályozni a gyomortartalom nyelőcsőbe történő visszaáramlását- a Life.hu cikkéből megtudhatod, hogyan enyhítsd a tüneteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.