Banánnal a bőrrák ellen? Így segít a benne található enzim

Forrás: Thinkstock -
betegség enzim bőrrák banán kialakulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A banánhéjon található fekete foltokat okozó enzim az emberi bőrön is jelen van - melanomás betegeknél nagyobb mennyiségben, mint az egészségeseknél. Tudósok szerint ez a felfedezés segítheti a túlélési esélyeket.

A tironizáz nevű enzim felelős a régi banánhéjokon található fekete foltok kialakulásáért, a svájci Elektrokémiai és Elektroanalitikai Laboratórium tudósai szerint pedig ugyanez az anyag található meg nagyobb mennyiségben a bőrrák legagresszívabb fajtájával, a melanomával küzdő betegek bőrén is - adta hírül az AFP hírügynökség.

Forrás: Thinkstock

A kutatók ezt a tudást felhasználva készülnek megalkotni azt a rákszűrő rendszert, amely segíthet kiszűrni a melanoma első jeleként megjelenő enzimeket a bőrön. Ugyanis minél korábban felfedezik a melanomát, annál jobbak a beteg gyógyulási esélyei.

6 tévhit a bőrrák leghalálosabb típusáról

A melanóma, a bőrrák leghalálosabb típusa, csak az Egyesült Államokban mintegy 9000 halálos áldozatot követel évente. Ez az arány az elmúlt harminc évben folyamatosan növekedett, és mára az egyik leggyakoribb daganattípussá vált a 30 éven aluliak, különösen a fiatal nők körében. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Tóth Andi belátta, többet kellene pihenniehttp://www.life.hu/drlife/20160208-toth-andi-az-rtl-klub-xfaktor-gyoztes-enekesnoje-belatta-tobbet-kellene-pihennie.htmlA Dal harmadik elődöntőjének végén az énekesnő rosszul lett, ám állítja, ez csak amiatt lehetett, mert nem figyelt magára. Dr. Life--6 ok, amiért megéri sokat aludnihttp://www.life.hu/drlife/20160208-kutatasok-bebizonyitottak-hogy-tobb-ok-miatt-is-erdemes-eleget-aludni.htmlSokszor inkább megnézünk egy filmet, a barátainkkal találkozunk, mozgunk, vagy minden mást csinálunk, ami elveszi az időt a pihenéstől. Pedig több ok is amellett szól, hogy olykor jobb lenne többet aludnunk. Dr. Life--Nem akarták megvizsgálni az orvosok, most az életéért küzd a 27 éves Laurahttp://www.life.hu/drlife/20160208-laura-saull-27-eves-not-nem-vizsgalni-mert-tul-fiatalnak-gondoltal-most-rakos.htmlLaura Saull panaszait saját bevallása szerint figyelmen kívül hagyták orvosai, mert véleményük szerint túl fiatal volt még ahhoz, hogy rákos legyen. A fiatal nőnél áttétes mellrákot diagnosztizáltak. Dr. LifeOrigoVisszatért a kifutóra az összeégett testű modell, Julius Gerhardt http://www.life.hu/drlife/20160208-julius-gerhardt-hamburgi-modell-testenek-90-szazaleka-osszeegett-de-visszatert-a-kifutora.htmlEgy szerencsétlen baleset folytán testének 90 %-a összeégett a hamburgi származású modellnek. Julius Gerhardt azonban nem keseredett el, ma pedig már újra a legnagyobb márkákkal dolgozik együtt. Dr. Life--Félkilós koraszülött életét mentették meg Nógrádbanhttp://www.life.hu/drlife/20160208-egy-ujszulott-eletet-mentettek-meg-nogradban.htmlMindössze félkilósan jött a világra egy koraszülött kisbaba egy Nógrád megyei településen, mikor a mentők kiérkeztek, a kicsi nem mutatott életjeleket. Dr. Life--Jobb, ha a férfiak nem szexelnek várandós partnerükkel!http://www.life.hu/drlife/20160208-a-zika-virussal-fertozott-orszagban-jart-ferfiaknak-onmegtartoztatast-vagy-ovszer-hasznalatat.htmlÓvszert, vagy teljes önmegtartóztatást javasolnak az amerikai szakemberek azoknak a férfiaknak, akik a Zika-vírussal fertőzött területen jártak! Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.