Őszintén beszélt mentális gondjairól Stephen Fry

Forrás: AFP/Ben Stansall -
depresszió Stephen Fry öngyilkos öngyilkossági kísérlet mentális betegség öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit humorista és színész depresszióval küzdött, 2012-ben megpróbált önkezével véget vetni életének. Stephen Fry a BBC kamerái előtt osztotta meg ezen időszakának gyötrelmeit.

"Ez nem egy állapot, ami majd elmúlik, és nem a gyógyításomról beszélünk, hanem arról, hogy hogyan tudok megbirkózni azzal, ami bennem él" - magyarázta pszichiáterének, Dr. William Shanahannak Stephen Fry a BBC dokumentumműsorában.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Az 58 éves brit színész és komikus, aki korábban drogfüggőséggel küzdött, 2012-es öngyilkossági kísérlete után került Shanahanhoz, aki psychothermiával és bipoláris zavarokkal diagnosztozálta a hírességet. A műsorban Dr. Shanahan a kamerák előtt arra figyelmeztette a brit sztárt, hogy a sok utazás és az alkoholfogyasztás súlyosbíthatja a tüneteket.

Mi a bipoláris zavar?

A depressziót a mentális betegségek "náthájának" tartják, számos embert érint élete során. A pszichiátria figyelmének középpontjában manapság mégis inkább a bipoláris zavar áll. A betegség pontos okát még nem tudták kimutatni, de sok esetben szoros összefüggést mutat a beteg kreativitásával, karizmájával, lendületével is. A Life.hu itt gyűjtött össze 5 hírességet, aki megtapasztalta a bipoláris zavar sötét bugyrait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.