Egy amerikai katona eshet át először péniszátültetésen Amerikában

pénisz műtét Amerikai Egyesült Államok háború donor katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfi még egy afganisztáni bevetésen sérült meg, amikor a közelében felrobbant egy bomba. Most úgy tűnik, nem kell többet roncsolódott pénisszel élnie. 

A műtét a baltimore-i Johns Hopkins kórházban lesz. Ha minden jól alakul, akkor az új hímvesszővel képes lesz nemi életet élni és vizelni is. A beavatkozás során idegeket és ereket is be kell majd illeszteni, ami mikroszkóp alatt fog történni - írja a Washingtonpost.

Forrás: Thinkstock

Dr. Richard Redett, a kórház orvosa szerint az ágyék környéki sérülések hatalmas traumák a hazatérő katonák életében, és néha lelkileg ez sokkal jobban megviseli őket, mint az ott átért borzalmak.

Először hajtottak végre sikeres péniszátültetést

Az orvosok nagy meglepetésére 2014-ben a páciens már három hónap alatt visszanyerte minden urológiai és reprodukciós képességét, messze felülmúlva a várakozásokat. A szokatlan transzplantáció esetében az egyik legnagyobb kihívást a donor megtalálása jelentette - mondták az orvosok, és a történet "hősének" nevezték a szerveit felajánló férfit és hozzátartozóit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.