Hihetetlen! Ennél a lánynál az orgazmus ájulást okoz

betegség narkolepszia influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 16 éves lány ritka rendellenességben szenved, aminek következtében valahányszor orgazmust él át, vagy valamilyen egyéb intenzív érzelem – például düh, meglepődés vagy öröm – éri, azonnal összeesik. 

Az Angliában élő Hannah Pryder egy különös betegségben szenved. A 16 éves lány három évvel ezelőtt esett át egy súlyos influenzán, majd

észrevette magán a kataplexia tüneteit.

Forrás: Facebook / Hannah Pryer

A betegség hasonló a narkolepsziához, ez azt jelenti, hogy váratlan pillanatokban törhet rá az alvás, például iskolai tanórán. Viszont van egy csavar a történetben, a kataplexia ugyanis komolyabb tünetekkel jár.

Ha erős érzelmi inger éri a beteget, akkor izmai megmerevednek és összeesik.

Az izmok működése ugyanis hirtelen leáll, a beteg lebénul, de ami még ijesztőbb, hogy az illető sokszor nem alszik el, hanem teljesen tudatában van a körülötte lévő dolgoknak.

Hannah életét nagyon is befolyásolja ez a betegség. Folyamatosan fáradtnak érzi magát, és hiába volt jó tanuló, most még egy részmunkaidős állást sem tud elvállalni, és annak ellenére, hogy fiatal,

a hétvégéi legtöbbször csak az alvásról szólnak.

A betegségére egyelőre nincs ellenszer, és amíg nem tölti be a 18-at, addig a narkolepsziásoknak szánt gyógyszert sem szedheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.