Rossz a memóriád? Ráfoghatod a télre!

Forrás: playliszt.reblog.hu -
agyműködés évszakok memória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy agyunk működését befolyásolják az évszakok? Egy belga kutatás bizonyítja, hogy igen! A kutatók szerint ugyanis az évszakok hatással vannak a memóriánkra, és a koncentrációs képességünkre is.

A Liege-i Egyetem kutatói jöttek rá, hogy az évszakok különböző hatással vannak agyunkra. A kijelentésüket 28 belga személyre alapozták, akiket egy éven keresztül vizsgáltak. Rendszeresen szkennerek segítségével figyelték az agyi folyamataikat, miközben az alanyok memóriateszteket, feladatokat, koncentrációt igénylő feladatokat oldottak meg.

Tél és nyár

Meglepő eredmények születtek. A tél és a nyár azt befolyásolja, hogy egyes feladattípusokat hogyan oldottak meg. Az agyi aktivitás télen volt a legalacsonyabb, nyáron pedig a legmagasabb, tehát nyáron sokkal könnyebben ment ugyanolyan feladatok megoldása, amelyekhez

leginkább figyelem és koncentráció kellett.

A négy évszak (A kép illusztráció) Forrás: playliszt.reblog.hu

Tavasz és az ősz

Ősszel születtek a legjobb eredmények a memóriát tesztelő feladatoknál, tavasszal pedig a legrosszabbak. A tudósok következő vizsgálata az okok feltárására irányul, mert egyelőre nincs magyarázat az érdekes jelenségekre. A vizsgálatról készült tanulmányt itt olvashatod el!

Így énekelnek saját anyanyelvükön a Disney-hercegnőkhttp://www.life.hu/kult/20160220-igy-enekelnek-sajat-anyanyelvukon-a-disney-hercegnok.htmlMár jól ismerjük a legszebb Disney-dalokat, és valljuk be: már gyermekkorunktól beköltöztek életünkbe, és ezen még a felnőttéválás sem változtatott. No de, milyen is lenne, ha kedvenc hercegnőink az anyanyelvükön énekelnének?KultOrigoElképesztő! Kristen Stewart nem bírta tovább, levetkőzötthttp://www.life.hu/kult/20160216-letepik-kristen-stewart-ruhajat.htmlMegérkezett Kristen Stewart legújabb filmjének, az Equals-nak az előzetese. A film egy érzelmek nélküli világról szól, Kristennek viszont nem sikerül leküzdeni a vágyait, olyannyira, hogy még szexel is. KultAFPTragédia! Sophie Marceau volt férjét legyőzte a rákhttp://www.life.hu/kult/20160217-elhunyt-andrzej-zulawski-sophie-marceau-ferje.htmlHetvenöt éves korában elhunyt Andrzej Żuławski, a bizarr, érzelmileg túlfűtött filmek rendezője, aki egyben Sophie Marceau volt férje is.Kult--Hölgyek! Lehet, hogy a Saul fia rendezője épp titeket keres!http://www.life.hu/kult/20160212-nemes-jeles-laszlo-filmjehez-keresnek-noi-szereploket.htmlHa színészi babérokra törnél, akkor itt a lehetőség, ugyanis Nemes Jeles következő filmjéhez keresnek női szereplőket. És hogy milyen feltételeknek kell megfelelned? Cikkünkből megtudhatod! KultOrigoHurrá! Beköltözhetünk egy Van Gogh festménybehttp://www.life.hu/kult/20160212-tiz-dollarert-megszallhat-a-vilag-leghiresebb-szobajaban.htmlNem, ez nem egy vicc, ugyanis csupán tíz dollárért beköltözhetünk egy olyan szobába, amely ebben a formában eddig csak Van Gogh festményén létezett. KultOrigoCsuja Imre újabb díjat kapotthttp://www.life.hu/kult/20160210-pager-antal-szineszdijat-kapott-csuja-imre.htmlIdén Csuja Imre kapta a Páger Antal-színészdíjat. A Jászai-díjas művész vasárnap Makón vette át az elismerést Farkas Éva Erzsébet polgármestertől. KultFotó: Bielik István - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.