Figyelem! A héten tetőzik az influenzajárvány

Forrás: Thinkstock -
oltás tetőzés influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nem késő beadatni az influenzaoltást annak ellenére sem, hogy a virológus szerint a héten tetőzik a járvány!

Várhatóan országosan ezen a héten fog tetőzni az influenzajárvány ezzel együtt még most is érdemes kérni az oltást - mondta az Országos Epidemiológiai Központ virológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Jankovics István azt mondta, míg jelenleg Európában az influenza A, addig Magyarországon a B vírus dominál. Ez azért is lehet, mert tavaly az országban a B vírus háttérbe szorult, nem tudott nagy járványt okozni, ezért mostanra megnőtt rá a fogékonyság, főként a gyermekeknél. A mostani járványban leginkább a 15 év alattiak érintettek, utánuk a 15-31 éves korosztály, a legkevésbé pedig az idősebbek.

Forrás: Thinkstock

Ugyan a héten tetőzik a járvány, még most is érdemes oltást kérni - mondta a virológus. Főként a krónikus betegségekben szenvedőknek, ugyanis a súlyosabb, akár halálos esetek a járvány végén szoktak előfordulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.