Tudták, hogy agyhártyagyulladása van, mégsem vitték orvoshoz a kisbabájukat

Forrás: Facebook/PrayersForEzekiel -
agyhártyagyulladás kisbaba orvos eljárás szülők megbetegedés Kanada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mindössze 18 hónapos Ezekiel Stephan szülei tisztában voltak a diagnózissal, a hagyományos kezelés helyett azonban otthoni módszerekkel próbálták meggyógyítani gyermeküket, aki belehalt a megbetegedésbe.

Eljárást indítottak a Kanadában élő David és Collet Stephan ellen, akiknek másfél éves kisfiuk, Ezekiel vírusos agyhártyagyulladás miatt életét veszítette. A gyermek heteken át volt beteg, és minden klasszikus tünet jelentkezett nála: folyt az orra, lázas volt, és légzési nehézségekkel küzdött - írja a CBC.

Forrás: Facebook/PrayersForEzekiel

A szülők, akik egy táplálékkiegészítő üzlet tulajdonosai, egy ápolóként dolgozó ismerősük segítségét kérték, aki azonnal megállapította, hogy a fiúnak agyhártyagyulladása lehet. Ugyanezt később egy természetgyógyász ismerősük is elmondta a házaspárnak.

David és Collet ezek után sem vitték orvoshoz a gyermeküket, hanem saját, otthoni, immunerősítő módszerekkel próbálták meg kikezelni a gyereküket: juharsziruppal kevert vizet, fagyasztott gyümölcsből készült turmixokat, illetve fokhagyma, gyömbér és almaecetből készült főzetet adtak neki.

Forrás: Facebook/PrayersForEzekiel

Ezekiel állapota eleinte javult, ám egyik nap hirtelen rosszul lett és leállt a légzése: azonnal kórházba szállították, ám 5 nappal később meghalt. A szülők ellen eljárást indítottak. David és Collet korábban a Facebookon emelték fel hangjukat az oltások szükségessége ellen.

Kullancs - az egyik legveszélyesebb vérszívó

A kullancsok által is terjesztett agyhártyagyulladás tünetei a magas láz, hányinger, végtagfájdalom, tarkómerevség, romló egyensúlyérzék. Fontos tudni, hogy egy-két hét lappangási idő itt is jelentkezhet. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.