Segítőkutyájának köszönheti életét a kisfiú

Forrás: Facebook/Saving Luke - Luke and Jedi - Fighting Type 1 Diabetes Together -
segítőkutya életmentő gyerek cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eb egyből megérezte, hogy a cukorbeteg gyermek szervezetében valami változás állt be. Rohant a szülőkhöz, és felébresztette őket!

A hétéves Luke Nuttall cukorbetegséggel küzd, de szerencséjére van egy speciálisan képzett kutyája, aki mindig odafigyel rá. Akkor is, ha az egész család alszik. A kisfiú most ennek köszönheti, hogy életben maradt.

Forrás: Facebook/Saving Luke - Luke and Jedi - Fighting Type 1 Diabetes Together

Luke vércukorszintje ugyanis akkor süllyedt le kritikusan, amikor már mindenki az igazak álmát aludta. Azonban Jedi, a kutyus megérezte, hogy valami nincs rendben, és addig ugrált a szülők ágyán, amíg azok fel nem ébredtek, és a megtanult mozdulatokkal jelezte, baj van.

Forrás: Facebook/Saving Luke - Luke and Jedi - Fighting Type 1 Diabetes Together

A történetet Dorrie, az édeasanya osztotta meg Facebook-oldalán egy kép kíséretében, amin már a gyógyszer beadása utáni állapot látható. Nem csoda, hogy a poszt hamar elterjedt. Az írásból kiderül, Jedi már nem először mentette meg Luke életét, van, hogy előbb jelez, mint a műszer. Érthető, hogy a labrador nagyon fontos része a családnak, de nemcsak különleges képességei miatt. Luke és Jedi ugyanis elválaszthatatlan barátok is!

Forrás: Facebook/Saving Luke - Luke and Jedi - Fighting Type 1 Diabetes Together

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.