Kezeket a paplan alá - Maszturbálás az egészséges életért

Forrás: Thinkstock -
maszturbálás önkielégítés egészségügyi hatások maszturbáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általában mindenki tagadja, és szégyenlősen elpirul, ha a téma szóba kerül, pedig a legtöbb embernek volt már szexuális kalandja - saját magával. Ez pedig jól is van így, mivel a maszturbáció megannyi pozitív egészségügyi hatással bír.

Egy Egyesült Államokban végzett felmérés szerint a férfiak 94%-a, és a nők 85%-a rendszeresen végez önkielégítést. De hiába a magas arány, a maszturbációt a mai napik különféle furcsa legendák lengik körbe. Sokáig riogatták például azzal a fiatalokat, hogy az önkielégítés vakságot okoz, vagy éppen leesnek tőle a nemi szervek.

Pedig éppen az ellenkezője igaz, mármint nem hogy egészségügyi károkat nem okoz, hanem számos pozitív hatással bír.

Forrás: Thinkstock

A többi között, mivel a szexuális izgalomtól kinyílik és ezért megnyúlik a méhnyak, rajta pedig a nyálkahártya ezért a nőknél megelőzheti a méhnyak és a húgycső fertőzéseit. Hiszen lehetővé teszi a folyadék áramoltatását és a baktériumok kiürítését. Sőt a kutatók olyan összefüggéseket is találtak, miszerint a maszturbáció csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A feszültséglevezetés és a hormontermelés miatt pedig csökkenti az álmatlanságot.

De a férfiaknak is érdemes néha-néha magukhoz nyúlni, mivel az önkielégítés csökkenti a prosztatarák kockázatát, mivel maszturbálás közben a prosztata lehetőséget kap a potenciálisan rákkeltő anyagok kiürítésére. Emellett enyhíti a depresszió tüneteit azzal, hogy növeli a véráramban lévő endorfin szintjét, és erősíti az immunrendszert is.

Egy szó mint száz, nincs mese, maszturbálásra fel!

Amire a figyelmedet irányítod, az teremtődik - Ennyi lenne az egész?http://www.life.hu/intim/20160311-pilat-gabor-amire-a-figyelmedet-iranyitod-az-teremtodik-ennyi-lenne-az-egesz.htmlA minap egy érdeklődőnek tűnő kérdést tett fel nekem valaki: "Láttam, hogy már több tízezren vannak az oldalon. Ennyi elkeseredett ember van?" Intim--Ben Affleck elszigetelt életet él a különválás óta http://www.life.hu/intim/20160311-ben-affleck-rosszul-viseli-a-valast-jennifer-garner-viszont-egyre-jobban-nez-ki.htmlA hírek szerint a sztárpár válását legjobban a csalfa férj sínyli meg, míg felesége, Jennifer Garner egyre jobban kivirágzik. A közös barátok szerint ennek több oka is van. Intim--Queen Latifah és barátnője szakítottakhttp://www.life.hu/intim/20160311-queen-latifah-es-baratnoje-szakitottak.htmlKét évvel ezelőtt vállalta fel nyilvánosan Queen Latifah, hogy leszbikus, azóta pedig rengeteg képet láthattunk, amiken szerelmével Eboni Nichols-szal sétálgat. Eddig! A páros ugyanis nemrég szakított. Intim--Angelina Jolie-nál betelt a pohár! Kirúgta dögös dadájukathttp://www.life.hu/intim/20160310-a-dada-flortolt-brad-pittel-angelina-jolie-kirugta.htmlBrad Pitt és Angelina Jolie a legújabb hollywoodi pár, akiknek harmonikus életébe bekavart a dögös dada. IntimOrigoKendőzetlenül mutatták meg testüket a transznemű modellekhttp://www.life.hu/intim/20160310-megdobbento-fotosorozatot-keszitett-egy-fotos-a-transznemu-baratairol.htmlEgy Londonban élő fotós megdöbbentő fotósorozatot készített transznemű barátairól, akik bepillantást engedtek otthonukba és megmutatták hogyan néznek ki meztelenül. IntimOrigoA 63 éves Sharon Osbourne megmutatta magát meztelenülhttp://www.life.hu/intim/20160310-sharon-osbourne-lemasolta-kim-kardashian-kepet-es-megmutatta-magat-meztelenul.htmlOzzy Osbourne felesége 60 éven felül is be meri vállalni a ruha nélküli képet. Egészen elképesztő, hogy milyen jó formában van! Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.