Kritizálói gyógyították ki étkezési zavarából az anorexiás modellt

Forrás: Facebook/Rachel Halsall -
étkezési zavar modell kommentelés kritika fogyás Facebook anorexia fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig 40 kilót nyomott Rachel Halsall, amikor néhány fehérneműs fényképe alá érkező komment után belátta: akár bele is halhat, ha így folytatja.
Forrás: Facebook/Rachel Halsall

Rachelt később iskolai orvosa diangosztizálta anorexiával, ő azonban ekkor még nem vette komolyan a betegségét: a kezelések után nem sokkal minden visszatért a régi kerékvágásba, és folytatta őrült fogyókúráját, amely mindössze néhány kocka csokiból vagy egy fél gofriból állt egyetlen nap.

A fiatal lány, hogy erősítse önbizalmát, boldogan mondott igent egyik fotós ismerősének, aki arra kérte őt, álljon neki modellt. Később az egyik ilyen fotózásáról készült képét Facebook oldalán is közzétette, a fotó alá érkező kommentek azonban nem kímélték az akkorra már alig 40 kilós lányt.

Forrás: Facebook/Rachel Halsall

Anorexia, a modellek legnagyobb ellensége

Az iszonyatos kór, amely nem kímél sem fiatalságot, sem szépséget, sem pedig karriert, a kifutók gazellatestű modelljeinek tucatjával végzett már. Az anorexia nervosa az egyik legádázabb pszichés betegség, mely az evészavar egyik fajtája. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Félmeztelenül pózol az ország kedvenc színésze, Csonka Andráshttp://www.life.hu/drlife/20160322-csonka-andras-polo-nelkul-pattant-bringara-kivizsgalason-jart-a-szinesz.htmlA Life.hu sztárszerzője egészségtudatosan él, így nem feledkezett meg a tavaszi kivizsgálásokról sem. A sztárt ritkán látni ruha nélkül. Dr. LifeOrigoSztárok, akik szembenéztek a meddőséggelhttp://www.life.hu/drlife/20160321-sztarok-endometriozissal-gyermek-nelkul-is-teljes-az-eletuk-velemenyek.htmlA mellrák mellett az endometriózis a késő harmincas éveikben járó nők egyik „ellensége”. Sok orvos a gyakori előfordulását a nők – az előző generációkhoz képest – egyre későbbi életkorba tolódó szüléseivel magyarázza. Pár sztár azonban ezt sem tartotta magában: a nőket szerető fitnesz edzőtől kezdve a világhíres színésznőig néhányan kiálltak betegségükkel a nyilvánosság elé. Persze azért akadnak kivételek: az egyikük állapota ellenére is három gyermeket szült. Dr. LifeAFPDrasztikus lépések az iskolai menza ellen: megreformálják az iskolások gondolkodásáthttp://www.life.hu/drlife/20160317-napi-doktor-menza-reform-felvilagositast-kapnak-a-kisiskolasok.htmlAz unióban élő diákok jobban támogatott iskolatej-, gyümölcs- és zöldségprogramokban, valamint a helyes táplálkozásról szóló oktatásban részesülhetnek hamarosan! Dr. Life--A zene ad reményt az üvegcsontú nőnekhttp://www.life.hu/drlife/20160322-a-muveszet-ad-remenyt-az-uvegcsontu-nonek.htmlGaelynn Lea egy ritka örökletes betegségben, az úgynevezett üvegcsontúságban szenved, ami megakadályozta a normális növekedésben, ennek ellenére 20 éve hegedül, zenekarokban játszik, és kimondhatatlanul gyönyörű dalokat ír. Ezt mutatta meg a Tiny Desk koncerten. Dr. Life--„A boldogság szubjektív állapot, és nem egy végállomás” – Ma van a boldogság világnapja! http://www.life.hu/drlife/20160318-iden-negyedik-alkalommal-tartjak-a-boldogsag-vilagnapjat-szakertonket-kerdeztuk-az-erzesrol.html„A boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja” – ezzel a mondattal nyilvánította az ENSZ március 20-át a boldogság világnapjának. A világnap legfőbb célja, hogy nemzetközileg felhívja a figyelmet arra az állapotra, amely pénzzel nem megvásárolható. Szakértőnk segítségével utánajártunk, miként érhetjük el és tarthatjuk meg a hőn áhított érzést. Dr. Life--Sok nő inkább koplal, csak hogy ihasson - Veszélyes tendenciahttp://www.life.hu/drlife/20160320-sok-no-inkabb-koplal-csak-hogy-ihasson.htmlKülönösen a fiatal nők körében terjed a trend, hogy kihagyják az ebédet és/vagy a vacsorát, hogy több szeszt vehessek magukhoz kalóriaszempontból "büntetlenül". Az Egyesült Királyságban húsz nőből egy rendszeresen nem eszik, hogy ihasson, ami igazán aggasztó számnak számít. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.