tisztálkodás bőr egészség fürdés érv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furán hangozhat, de a kutatók szerint nem muszáj mindennap zuhany alá állnod. Nem tudod elképzelni, hogy koszosan feküdj be este az ágyba? Mi sem, de azért nézd meg a felhozott érveket! 

Túlságosan szárítja a bőrt

Érzékeny a bőröd? Akkor neked a víz igazi ellenség lehet, és a testápoló használata szinte kötelező. Próbálj minél kevesebbszer forró vízzel mosakodni! A víz nemcsak a természetes olajokat, de fontos baktériumokat is eltávolít a bőrödről.

Forrás: Thinkstock

Van rajtam ruha, így nem leszek koszos

Még furább felvetés. A kutatások alátámasztották, hogy a ruhadarabok elnyelik az izzadságot, így pedig a napi öltözékváltással néha többet teszünk a saját higiéniánkért, mint a zuhanyzással.

Minél kevesebb víz, annál több pénz

Egy fürdéssel több liter vizet fogyasztunk el, ezzel pedig nagyban csökkentjük a pénztárcánk tartalmát. Ha jobban belegondolsz, a gyors zuhanyzással nemcsak a környezetednek teszel jót, de anyagilag is jól jársz.

Forrás: Bustle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.