Furcsa fertőzés szedi áldozatait a pécsi kórházban

Forrás: Thinkstock -
egészségügy Pécs orvos Szekszárd kórház fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szekszárdi kórház orvosainak tályogos és gennyes sebekkel küzdő embereket kellett átvennie a pécsi kórházból, mivel a jelek szerint ott nem voltak megfelelőek a higiéniai körülmények.  

A szekszárdi egészségügyi intézményben minden egyes olyan betegtől, aki Pécsről jött, azonnal végbélkenetet kellett venni, mert többségüknek gennykeltő fertőzésük volt. A Bors állítása szerint a baranyai megyei dolgozók nem mosnak rendszeresen kezet a foglalkozások után, így a baktériumok könnyen terjedhetnek.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Dr. Almási István, a szekszárdi Balassa János Kórház higiénikus főorvosa a lapnak elmondta, hogy január óta megnőtt a gennykeltőbaktérium-fertőzések száma főleg azoknál a betegeknél, akik Pécsről érkezetek.

"Az elmúlt negyedévben úgy kétszáz beteg érkezett vissza a baranyai megyeszékhelyről, náluk szűrővizsgálatokat végeztünk, és a szokásosnál több esetben találtuk a fertőző, fokozottan antibiotikum-ellenálló baktériumok valamelyikét"

- nyilatkozta a főorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.