Súlyos betegséggel nézett szembe Bródy János

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Bródy betegség Bródy János kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 70 éves Bródy János a Borsnak adott interjújában mesélt súlyos betegségéről.

Az Illés-korszakról és jelenlegi életéről is nyilatkozott Bródy János, akit annak idején Tiniként emlegetett az ország, de mostanra már Tini bácsi lett. "Legfiatalabbként, 18 évesen, 1964-ben kerültem az Illés zenekarba. Akkor érkezett meg a tinédzser megjelölés a magyar nyelvterületre. Egy újságcikkben írták, hogy fél­őrült tinédzserek randalíroznak a tengerparton. Azt mondták: ez a kissrác pont ilyen. Talán Boldizsár Miklós találta ki, aki akkor Koncz Zsuzsi férje volt, később az ő drámája nyomán készült az István, a király. A tinédzser idővel lekopott, és Tini lettem. Ez egy ideig jellemző is volt rám. De teltek-múltak az évek, és egyre kínosabb lett a Tini. Ötvenévesen Fiftini, aztán Szixtini, de a Szeventini már nagyon rosszul hangzik. De voltam Tini bá és Tini tanár úr is."

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Betegségéről is beszélt: "2001-ben jelent meg a Kockázatok és mellékhatások című album. Ebben az időben egy olyan betegségem is volt, amibe mások belehalnak. Én túléltem a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően. Azóta fél vesével működöm."

Szerelme támogatja mindenben az énekest, ő és 12 éves kisfiuk tartja fiatalon Bródy Jánost. "Anita életem jelenlegi párja. A három nagy gyermekem mellé 2004-ben megajándékozott egy kicsivel, Mátéval."

3 dolog, ami miatt nem kell mindennap fürdened http://www.life.hu/drlife/20160324-harom-dolog-nem-kell-minden-nap-zuhany-ala-allnod-ervek-furdes-ellen.htmlFurán hangozhat, de a kutatók szerint nem muszáj mindennap zuhany alá állnod. Nem tudod elképzelni, hogy koszosan feküdj be este az ágyba? Mi sem, de azért nézd meg a felhozott érveket! Dr. Life--Furcsa fertőzés szedi áldozatait a pécsi kórházbanhttp://www.life.hu/drlife/20160325-talyogos-es-gennyes-sebekkel-kuzdo-emberek-a-pecsi-korhazbol-szekszard-megszolalt.htmlA szekszárdi kórház orvosainak tályogos és gennyes sebekkel küzdő embereket kellett átvennie a pécsi kórházból, mivel a jelek szerint ott nem voltak megfelelőek a higiéniai körülmények. Dr. Life--Karját törte egy balesetben a Class FM műsorvezetője, Kisóhttp://www.life.hu/drlife/20160326-kiss-orsi-kiso-a-class-fm-musorvezetoje-karjat-torte-egy-balesetben-amikor-gordeszkazott.htmlÓriásit bukott gördeszkájá­val Kisó, vagyis Kiss Orsi, akit he­tekig tartó gipszviselésre ítél­­tek az orvosok. A műsorve­ze­tő tudja, ő a felelős a történtekért. Dr. Life--Na, most örülhetnek igazán a kopaszodó férfiakhttp://www.life.hu/drlife/20160325-a-kopaszodast-visszafordito-uj-gyogyszer-milliok-szamara-adhat-remenyt.htmlA kopaszodást visszafordító új gyógyszer milliók számára adhat reményt.Dr. LifeOrigoTervben a baba? Akkor jobb, ha mellőzöd a kávéthttp://www.life.hu/drlife/20160325-a-tul-sok-koffein-miatt-elvetelhet-a-kismama-allitja-egy-friss-kutatas.htmlEgy friss kutatás szerint a túlzott koffeinbevitel negatívan befolyásolhatja a megtermékenyítést. Dr. LifeThinkstockEgy cikkben minden, amit tudnod kell a holnapi óraátállításrólhttp://www.life.hu/drlife/20160326-egy-cikkben-minden-amit-tudnod-kell-a-tavaszi-oraatallitasrol.htmlA hétvégén térünk át a nyári időszámításra, vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell előreállítani az órákat. Az ország a villamos művek szerint spórol, de a művelet tulajdonképpen nem veszélytelen. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.