Csaknem meghalt a nő, mert túl fiatalnak hitték a rákhoz

Forrás: Thinkstock -
fiatal kor végbélrák rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amy Lewis néhány évvel ezelőtt ment keresztül szörnyű megpróbáltatásokon, amit most megosztott a nagy nyilvánossággal is, hogy mással ez ne történhessen meg. Szerinte ugyanis senkinek nem szabad elhinnie, hogy túl fiatal a rákos megbetegedéshez.

A fiatal nő ma már nem élne, ha hallgatott volna az orvosára, akit vérző székletre miatt keresett fel. A doktor szerint egyszerűen túl fiatal volt az akkor 27 éves Amy ahhoz, hogy rákos legyen, de szerencsére ettől még elvégeztette a szükséges vizsgálatokat.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Ám mivel nem vették komolyan a nő panaszait, az eredményre rengeteget kellett várni, miközben Amy egyre rosszabbul érezte magát. Sokat fogyott, és a közérzete is rossz volt. “Leírhatatlanul rosszul éreztem magam. Gyenge voltam, és egyszerűen nem voltam önmagam” - mondta a nő, aki egy nap úgy döntött újra meglátogatja a kórházat. Pár nappal az újabb vizsgálatok után kiderült, hogy végbélrákja van, ráadásul már áttétes is.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

“Nem sírtam, egyszerűen lesokkolt a hír” - mondta a nő, akinek ezek után megváltozott az élete. Barátjával családot terveztek, de mindent el kellett halasztaniuk, és Amy kezelésére koncentrálni. Néhány hónappal később sikerült eltávolítani a daganatot, és a nő kezdett erőre kapni. Sokat segített neki barátja támogatása, aki meg is kérte a kezét egy évvel a műtét után.

"Nagyon érzelmes pillanat volt. Annyi szörnyűségen mentünk keresztül, de azután volt valami, amit várhattunk" - mondta a nő, aki azóta az esküvőjén is túlvan. Most azért harcol, hogy másokkal ne fordulhasson elő, hogy koruk miatt nem veszik komolyan az orvosok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.