Elképesztő! Ezt használták régen az emberek a WC-papír helyett

Forrás: Dreamstime -
illemhely WC-papír érdekesség történelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A WC-papír elterjedése előtt minden nemzetnek megvolt a saját módszere a nagydolog utáni takarításra - volt, aki botra erősített szivacsot, vagy köveket és agyagot használt. 

Az ókori görögök például köveket és agyagot használtak a tisztálkodáshoz, ami finoman szólva sem lehetett kellemes. Az ókori rómaiak már kicsit finomabbak, de kevésbé higiénikusak voltak: egy botra erősített szivaccsal tisztították magukat. Ez magában nem hangzik olyan szörnyűnek, csakhogy egy adott közösség ugyanazt a szivacsot használta - írja az Origo.

Forrás: Dreamstime

Először 1857-ben jelent meg szélesebb körben a ma ismert WC-papír elődje, annak ellenére, hogy az első lehúzható WC-k már 1596-tól léteztek.

Vannak olyan területek azonban, ahol még mindig nem használnak WC-papírt - Indiában például még mindig a bal kezüket és egy vödör vizet használnak az emberek, ha tisztálkodni akarnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.