Az alma bizonyítottan csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát

Forrás: Thinkstock -
alma kutatás orvos egészség rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb kutatások is alátámasztják a mondást, mely szerint: "Minden nap egy alma az orvost távol tartja". Összeállításunkban elmondjuk, hogy miért.

Az alma valóban gyógyszer: előnyei közé tartozik, hogy csökkenti a szívbetegségek és az Alzheimer-kór kockázatát, valamint a rákos megbetegedések kialakulását, fehéríti a fogakat, ráadásul

segítségével elkerülhetjük a cukorbetegséget is, és növeli a tüdőkapacitást.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Emellett a benne rejlő C vitamin, és magnézium miatt erősíti az immunrendszert is. Persze az alma önmagában nem elég, de pozitív hatása kétségtelen. De ez még nem minden!

Az almában található savak segítik az emésztést és serkentik az agyműködést is.

Ha pedig edzés előtt fogyasztjuk, akkor növelheti az állóképességet, mindemellett pedig fogyasztása serkenti a nyáltermelést a szájban, így segít megakadályozni a fogszuvasodás kialakulásában is - számolt be a Daily Mail.

A macskák kakija dühkitörést okozhat a gazdinálhttp://www.life.hu/drlife/20160331-a-macskak-kakija-duhkitorest-okozhat-a-gazdinal.htmlEgy friss tanulmány szerint a tündéri kiscicák megnövelik a kockázatát annak, hogy agresszív dühkitöréseink legyenek. Dr. Life--Uma Thurman plasztikrémmé változotthttp://www.life.hu/drlife/20160322-rengetek-plasztikai-muteten-esett-at-uma-thurman.htmlUma Thurman belépője elég emlékezetesre sikerült az amfAR-gálán szombaton. A színésznő ugyanis teljesen felismerhetetlenné vált a rengeteg plasztikai műtét miatt. Dr. Life--Íme az ötgyermekes édesanya, aki Barbie-babává változotthttp://www.life.hu/drlife/20160317-ime-az-otgyermekes-edesanya-aki-elo-barbie-babava-valtozott.htmlNannette Hammond 42 évesen elhatározta, hogy ezentúl Barbie babaként fog élni. Így időt és pénzt nem sajnálva megvalósította álmát. Dr. LifeOrigoVért könnyezik a tinédzser, és nem tudják, hogy miérthttp://www.life.hu/drlife/20160311-a-lany-szemebol-es-a-fulebol-is-var-folyik.htmlLátszólag minden rendben van a 17 éves tinédzserrel, Marnie-Rae Harvey-val. Gyönyörű, élettel teli fiatal lány, ám van egy bökkenő. Vért könnyezik, az orvosoknak pedig fogalmuk sincs, arról, hogy miért. Dr. LifeOrigoMozgással és meditációval harcolhatsz a depresszió ellenhttp://www.life.hu/drlife/20160307-sport-es-meditacioval-csokkentheted-a-depresszios-tuneteket.htmlKét tevékenységgel harcolhatsz a depresszió ellen, legalábbis az amerikai kutatók szerint, akik kimutatták, hogy az alvás és a sport villámgyors javulást hozhat a depresszóban szenvedőknek. Dr. LifeThinkstockBerki Krisztiánnak nem esett jól az újabb herevasaláshttp://www.life.hu/drlife/20160307-fajt-berki-krisztiannak-a-negyedik-herevasalasa.htmlBerki Krisztián tú lvan a negyedik herevasalásán is, ám ez a mostani nem sült el túl jól, ugyanis a tévés fájdalomra panaszkodott. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.