Nők osztották meg félelmetes történeteiket a fogamzásgátló tablettákról

Forrás: Thinkstock -
Twitter nők mellékhatás fogamzásgátló tabletta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felelősségteljes szexuális élet része a megfelelő védekezés kiválasztása. A fogamzásgátló tabletta kézenfekvő, és egyszerű megoldásnak tűnik, de nem mindenki számára! Vannak, akiknek bizony maga a pokol.

A hormontartalmú fogamzásgátló tabletták szedése előtt alaposan meg kell fontolni, hogy tényleg vállalkozunk-e rá. Minden szervezet más, így minden nőre másként hatnak a különböző gyógyszerek. A szerencsésebbekre pozitívan, de sokan megszenvedik a tabletták kínzó mellékhatásait.

Forrás: Thinkstock

A legújabb Twitter-kampányban a nők a #MyPillStory hashtag alatt osztják meg egymással saját, olykor félelmetes tapasztalatukat. A sort egy újságíró kezdte, akinél sajnos szinte az összes mellékhatás jelentkezett a gyógyszer szedése közben. Egy hónapon keresztül folyamatosan vérzett és a hangulatingadozások sem maradtak el, miközben azon aggódott, hogy vajon mikor alakulnak ki vérében veszélyes rögök. Posztja egy lavinát indított el, és egyre többen számolnak be a nem kívánt tünetekről.

Forrás: AFP

“Elvesztettem az eszem. Nem voltam önmagam, és még öngyilkos gondolataim is voltak. Viszont jó tudni, hogy nem csak rám volt rossz hatással a gyógyszer” - írta egyikük.

“Fejfájás, súlyos hangulatingadozások, hányinger, hányás” - sorolta a nála felmerült mellékhatásokat egy másik felhasználó.

“Nem ismertem magamra a gyógyszer szedése közben. Túlságosan érzékeny, dühös és depressziós voltam” - írta egy másik nő.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A negatív tapasztalatok mellett természetesen akadtak pozitívak is. Ez szintén azt mutatja, hogy vannak, akiknek Isten áldása ez a gyógyszer, ám vannak, akiknek átok. Ám ha a mellékhatások jelentkeznek, jobb mielőbb elgondolkozni a váltáson, mondjuk hormonmentes eszközökre.

„Hiszek abban, hogy értéket teremtenek” – Önkifejezés, ahogy azt csak ők tudjákhttp://www.life.hu/drlife/20160404-muveszetterapia-fototerapias-foglalkozas-fogyatekkal-eloknek-interju-kepek.htmlMi sülhet ki abból, ha egy sérültséggel élő kezébe fényképezőgépet adunk? Csupa jó dolog, hiszen megfelelő odafigyelés és felügyelet mellett nem csak a fotózás csínját-bínját sajátíthatja el, de fényképei által lehetőségünk nyílik az ő szemével pillantani a világra. Ez a csodálatos élmény történik meg minden egyes alkalommal a fotóterápiás foglalkozáson. Dr. Life--Egy lány 17 éves korában jött rá hogy nincs vaginájahttp://www.life.hu/drlife/20160405-egy-lany-17-eves-koraban-jott-ra-hogy-nincs-vaginaja.htmlA tini akkor fedezte fel testi rendellenességét, amikor nem sikerült tampont használnia. Dr. LifeThinkstockMég mindig nincs jól a kismama, akiben törlőkendőt hagytak az orvosokhttp://www.life.hu/drlife/20160405-a-kismama-akiben-csaszarmetszes-utan-kendot-hagytak-veszpremben-meg-mindig-korhazban-van.htmlAz édesanya a szülés után néhány nappal belázasodott. Először fertőzésre gyanakodtak, de később kiderült, hogy a veszprémi nő hasüregében kendőt hagytak az orvosok a császármetszés után. Dr. Life--Kórházba kellett vinni Damu terhes feleségéthttp://www.life.hu/drlife/20160405-korhazba-kellett-vinni-damu-terhes-feleseget.htmlEszméletlenül talált Damu Edinára az édesanyja a múlt hét végén. Mentővel kellett kórházba szállítani a várandós asszonyt. Dr. Life--Stroke-ot kapott a világbajnok magyar sportoló, Marót Péterhttp://www.life.hu/drlife/20160404-marot-peter-strokeot-kapott-vilagbajnok-magyar-sportember-korhazban-kezelik.html Az olimpiai ezüstérmes vivót a János Kórház rehabilitációs osztályán kezelik. Állapotáról egyik volt csapattársa tett közzé információkat a Facebookon. Dr. LifeOrigoFájdalmasan sovány Kate Bosworth: Fotó!http://www.life.hu/drlife/20160404-kate-bosworth-szineszno-nagyon-lefogyott-szinte-csont-es-bor.htmlA színésznőnek soha nem kellett küzdenie a kilókkal, mégis úgy tűnik, hogy egyre vékonyabb lesz. Az egykor dögös testű sztár lassan csontsovánnyá fogy. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.