Az orvosok már azelőtt kiégnek, hogy praktizálnának?

Forrás: Dreamstime -
szívderítő praxis kutatás orvos orvos tanács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai vizsgálat felhívta a figyelmet az alkohollal kapcsolatos problémák gyakoriságára a helyi orvostanhallgatók körében.

Dr. Lotte N. Dyrbye, az amerikai Mayo Clinic College of Medicine munkatársa, a kutatócsoport vezetője szerint a felmérésben szereplő orvostanhallgatók körülbelül egyharmada megfelelt az alkoholfüggőség klinikai kritériumainak. A tanulmány elsőként derít fényt az orvosnak készülő diákok körében gyakori kiégés és az alkoholhasználat összefüggéseire. Azoknak az orvostanhallgatóknak az aránya, akik alkoholfüggőséggel küzdenek, közel kétszerese a más egyetemeken tanulók körében előforduló, hasonló jellegű problémákénak.

Az orvostanhallgatók már az egyetemen kiéghetnek Forrás: Dreamstime

A kutatás annak az amerikai felmérésnek az adataival dolgozott, amelynek során 12 500 orvostanhallgatónak küldtek ki kérdőíveket 2012-ben. A 4402 válaszadó közül a válaszok alapján 1411 hallgató felelt meg az alkoholfüggőség diagnosztikai kritériumainak.

Melyek a kockázati tényezők, és milyen korosztályt érint a kiégés veszélye? Olvasd el a Szívderítő.hu cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.