Elektromos cigarettát szívsz? A következőkkel nem árt, ha tisztában vagy!

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen -
betegség elektromos cigaretta tanulmány passzív dohányzás dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új tanulmány szerint az e-cigarettából származó részecskék folyadékcseppek, amelyek másodpercek alatt eloszlanak. A helyiség levegőjét sem szennyezik mérhető mértékben, ellentétben a hagyományos cigarettával.

A Barcelonában most rendezett 4. Munkahelyi és belső terek aeroszoljai nevű konferencián először prezentáltak egy olyan tanulmányt, amely kimutatja, hogy az e-cigaráttából beszívott, majd kilélegzett részecskék folyadékcseppek, amelyek pillanatok alatt eltűnnek a levegőben - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

"Ezek a kiindulási adatok alátámasztják az angol népegészségügyi intézet, a brit rákkutató intézet és több más szakintézet véleményét, mely szerint valószínűtlen, hogy a belső terekben való e-cigarettázás bármilyen levegőminőségi problémát jelentene a kívülállók és a nem e-cigarettázók számára" - mondta Grant O'Connell, az egyik legnagyobb e-cigarettagyártó cég alelnöke.

Tulajdonképpen mi van az e-cigiben? Most kiderül!

A szakemberek szerint már rövidtávon kimutathatók az e-cigaretta bizonyos összetevőivel kapcsolatos kockázatok. Hazai felmérések alapján a 13-15 év közötti fiatalok 9 százaléka már használt elektronikus cigarettát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.