Növelheti a rák kockázatát, ha nem ejakulál rendszeresen a férfi

Forrás: Thinkstock -
prosztatarák férfi ejakuláció esély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azoknál a férfiaknál, akik többször és rendszeresen ejakulálnak, kevesebb eséllyel alakul ki prosztatarák.

Amerikai kutatók 1992-től kezdve 32 ezer, akkor húszas éveiben járó férfi egészségi állapotát követték nyomon egészen 2010-ig. Ezen időszak alatt a részvevők közül 4000-nél diagnosztizáltak prosztatarákot.

Forrás: Thinkstock

Azok a férfiak, akik havi legalább 21 alkalommal ejakuláltak a húszas éveikben, 19%-kal kevesebb eséllyel állapítottak meg náluk daganatot, mint azoknál, akik hétnél nem többször élveztek el. A negyvenes éveikben járó pasiknak is jót tesz a minél többszöri magömlés: nekik 22%-kal kevesebb esélyük van a daganat kialakulására, ha rendszeresen időt és gondot fordítanak rá.

Tudtad?

Sok érv szól a rendszeres lepedőgyűrögetés mellett, ám a Harvard kutatóorvosai most még egyet találtak: átlagosan napi egy orgazmus állítólag 20%-kal csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét. Kattints ide a cikkért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.