Tényleg betegek leszünk, ha megreccsen a szívünk

Forrás: Dreamstime -
betegség szívderítő kutatás szívbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok az emberek, akik elveszítik a partnerüket, legalább egy évig a szívbetegségek megnövekedett kockázatát szenvedik el - mutatták ki egy új, átfogó kutatásban.

A felmérés során kimutatták, hogy egy hozzánk közel álló személy halála vagy elvesztése nemcsak lelki bánatot okoz, nemcsak a „szívünk szakad meg”, hanem ténylegesen olyan fizikai változásokat indíthat el, amelyek súlyos szívbetegséget okoznak. Egy új kutatásban kimutatták, hogy azoknál,

akiknek meghalt a partnerük, kimutathatóan magasabb lett a pitvarfibrilláció

vagy a szabálytalan szívritmus kockázata, és ezek a hatások hosszú ideig meg is maradnak.

Forrás: Dreamstime

A kutatók hosszú ideig tanulmányozták a stressz hatására, a házastársukat elvesztő embereknél kialakuló cardiomyopathiát, azaz a megszakadó szív jelenségét, amikor úgy érzik, mintha szívrohamuk lenne. Ilyenkor kapkodó levegővétel, mellkasi fájdalom alakulhat ki, ám artériaelzáródás nem következik be. A szakértők szerint mindezért a kiáramló stresszhormonok a felelősek, amelyek az erős érzelmeket kiváltó események miatt termelődnek. Az Open Heart című folyóiratban közzétett új tanulmányban a kutatók utánanéztek annak, hogy vajon a partner elvesztése hozzájárul-e a pitvarfibrilláció magasabb kockázatához, és ha igen, akkor mekkora a kockázatnövekedés.

A kutatás részleteit elolvashatod a Szívderítő.hu cikkében.

Hihetetlen történet: profi sportoló lett a lábak nélkül született lánybólhttp://www.life.hu/drlife/20160428-vegul-profi-sportolo-lett-a-labak-nelkul-szuletett-lanybol-jennifer-moceanubol.htmlJennifer élete pár nappal a születése után elutasítással kezdődött, ugyanis szülei elhagyták, mert lábak nélkül jött a világra. A lány azonban nem ismert lehetetlent, és mára már sportolóként számos sikert tudhat a háta mögött. Dr. LifeOrigoAz okostelefon-függőség egyre elterjedtebb – és már nem csak a felnőtteket érinti!http://www.life.hu/drlife/20160428-napi-doktor-okostelefon-fuggoseg-mar-a-gyerekeket-is-erinti-kutatas.htmlKorábban, ha a gyerekek rossz jegyet kaptak, nem nézhették a tévét. Mostanság más idők járnak. A mai gyerekek már az interneten és a közösségi oldalakon élik az életüket. Ezért a szülők sok esetben ezt vonják meg a lurkóktól. Dr. LifeEgyre több tinédzser műtteti “szépre” vaginájáthttp://www.life.hu/drlife/20160428-megduplazodott-azoknak-a-18-ev-alatti-fiataloknak-a-szama-akik-plasztikai-mutetet-vegeztetnek.htmlÚjabb testrészük milyensége miatt aggódnak a nők, és köztük egyre több a 18 év alatti fiatal, akik plasztikai műtétet végeztetnek el a vaginájukon! Dr. LifeOrigoHúsevő baktérium falta fel a fiatal apuka végtagjaithttp://www.life.hu/drlife/20160428-a-ferfi-alex-lewis-a-husevo-bakterium-miatt-elvesztette-mindket-labat-es-bal-kezet.htmlA 34 éves apuka novemberben megfázott, legalábbis kezdetben ezt hitték. A férfi azóta elvesztette mindkét lábát, a bal kezét, a száját, valamint az arcán lévő bőrének egy részét is. Dr. LifeOrigoA reptéri incidens után kórházba került Susan Boylehttp://www.life.hu/drlife/20160427-a-repteri-balhe-utan-korhazba-kerult-susan-boyle-de-kiengedtek.htmlKórházba vitték Susan Boyle-t, miután hétfőn kiakadt a Heathrow repülőtéren. A brit Got Talent egykori felfedezettje állítólag a személyzet egyik tagjával került összetűzésbe. Dr. Life--Nem fogja vissza magát a testünk: a változókor már nem kizárólag a nők problémájahttp://www.life.hu/drlife/20160427-menopauza-valtozokor-nem-csak-a-noket-a-ferfiakat-is-erinti-jellemezo-tunetekkel-jar.htmlA menopauza komoly időszakot jelent a nőknek, ilyenkor a hormonháztartásuk teljesen felborul, nem biztosak magukban, a világban elfoglalt helyükben, ez pedig komoly sebeket ejthet gondosan óvott magánéletük páncélján. Azonban úgy tűnik, hogy már a férfiak sincsenek biztonságban. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.