Vajon helyes dolog a medencében szoptatni egy kisbabát?

Forrás: Thinkstock -
medence baba szoptatás nyilvános szoptatás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azoknak van igazuk, akik szerint helyes dolog egy medencében megszoptatni a gyermeküket, esetleg azoknak, akik szerint ez veszélyes, elsősorban a babára nézve? Ez a kérdés került terítékre egy brit bíróságon.

A 27 éves anya, Abbie Stocker nyolc hónapos fiával elment a helyi szabadidőközpontba, amikor pedig eljött a szoptatás ideje az édesanya úgy gondolta, megszoptatja a babáját az egyik medencében.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A személyzet szerint azonban a hullámfürdő veszélyes volt az anyára és gyermekére nézve is, ezért megkérték, hogy jöjjön ki a medencéből. Felajánlottak neki egy széket is, amin ülve kényelmesen megetethette volna a gyerekét, de az anya nem élt a lehetőséggel, sőt! 20 ezer fontra, azaz 7,9 millió forintra perelte a központot, mert

szerinte rosszul reagáltak a helyzetre.

Egy szemtanú szerint az egyik úszómester azt tanácsolta a hölgynek, hogy szerinte kényelmesebb lenne egy székben ülve megszoptatni a babát, mert az erős hullámzás veszélyes lehet, ráadásul a központ egyik munkatársa szerint a medencében szoptatni egészségügyi kockázatokat is rejthet.

„Ha a baba esetleg véletlenül elhányja magát, akkor az egész medencét le kellett volna zárni, kitisztítani, és napokig nem lehetett volna használni”.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Ám nem az ez első eset, hogy Abbie Stocker konfliktusba kerül a nyilvános szoptatás miatt. Két éve, előző gyermekével a Burnley kórházban akadt hasonló esete, akkor az intézmény dolgozói arra kérték, hogy egy külön szobában szoptasson inkább,

mintsem nyilvánosan a folyosón.

Végül a kórház vezetősége elnézést kért, mert a 2010-ben elfogadott esélyegyenlőségi törvény szerint tilos diszkriminálni egy szoptató nőt - számolt be a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.