A klinikai halál állapotából hozták vissza Kautzky Armandot: összeomlott a keringése!

Forrás: MTI/Kallos Bea -
keringés klinikai halál színész Kautzky Armand
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életmentő vakcinát hord magánál Kautzky Armand. A színész próbálja elkerülni, amit már egyszer átélt: allergiás sokk után összeomlott a keringése.

Összeomlott a keringése Kautzky Armandnak, miután belelépett egy darázsba. A Jászai Mari-díjas színművészt néhány évvel ezelőtt érintette meg a halál szele, csak a gyors orvosi segítségnek köszönhetően sikerült megakadályozni a tragédiát.

Timkó Eszter és Kautzky Armand Forrás: MTI/Kallos Bea

"Néhány perccel a csípést követően viszketni kezdett a fejem, majd be is dagadt. Gyorsan telefonáltam a feleségemnek, aki azt mondta, nagy dózisban igyak kalciumot. Felhívta a rendelőt is, hogy fogadjanak. Alig kaptam levegőt, a felismerhetetlenségig bedagadt a fejem, de az utolsó erőmmel elmentem a rendelőbe - vallott először a Család-Barát magazinnak, majd a Borsnak is.

A színművész a balesetet követően már a vizsgálóasztalon feküdt, amikor megingott a keringése.

"Átéltem azt a fajta eltávozást a testemből, amiről oly sokat hallunk. A szoba felső ablakából követtem nyomon a sorsomat. Láttam, ahogy megérkeznek a mentősök és a feleségem is. Végtelen nyugalom áradt szét bennem, majd hirtelen elkezdett dobogni a szívem, egyszercsak visszatértem a testembe. Levegő után kapkodtam, és elöntött az élni akarás energiája, majd a pánik."

Armand úgy véli, a vele történtek a sors intő jelei voltak, hogy jobban figyeljen az egészségére.

Ő pedig megértette a figyelmeztetést, lassított a tempón, de felkészült egy újabb rosszullétre is. "Minden évben ki kell váltanom egy adrenalininjekciót, ami az inzulinos penhez hasonló. Ezt állandóan a táskámban hordom, hisz bármikor történhet hasonló eset" - mondta Kautzky.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.