Itt az új őrület: szilikonbőrrel a ráncok ellen

Forrás: Thinkstock -
szilikon bőr Amerika ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilikonbázisú polimerekből álló anyagot hoztak létre Amerikában. A "második bőr" alkalmas rá, hogy eltüntesse a ráncokat, és a tervek szerint folyékony formában kell majd felvinni a bőrre, ahol rugalmas, légáteresztő réteget képez.

A szilikonbázisú polimerekből álló hajszálvékony réteg a karon és a szemkörnyéken időszakos védelmet nyújt,

halványítja a ráncokat, feszesíti a bőrt.

A módszer a jövőben segíthet a napfény elleni védekezésben is, valamint ekcéma és sebgyógyulás esetén is alkalmazhatja az orvostudomány.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A módszert kifejlesztő amerikai kutatók a Nature Materials című tudományos folyóirat honlapján mutatták be tanulmányukat. A kísérlet résztvevői nem számoltak be a lehetséges mellékhatásokról és a szilikonbőr hosszútávú használhatóságáról, mivel eddig az alapvető hatékonyságot:

a ráncok eltüntetését vizsgálták.

"A terméket folyékony formában viszik fel használói, majd az anyag rugalmas, légáteresztő filmréteget képez a bőrön" - mondta Robert Langer, a Massachusetts-i Műszaki Egyetem (MIT) munkatársa, a tanulmány szerzője.

A "második bőr" nemcsak fiatalos rugalmasságot kölcsönöz, hanem megakadályozza a nedvességvesztést is, ráadásul sem az eső, sem a sporttevékenységek,

köztük az úszás sem árt a szilikonrétegnek.

A tudósok egyelőre nem közölték, mikor jelenik meg a termék a piacon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.