Szülő férfi, gyermekterhesség és béranyaság – A világ legfurább szülési történetei

terhesség Guinness Rekord szülés gyermek béranya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki gyermeket akar, miért állna az útjába az, hogy férfiként él, hiszen nőnek született? Miért szeret valaki egymás után tizenkétszer szülni, és hogy képes egy gyerek babát világra hozni? Sokszor hallunk, érzékelünk a környezetünkben terhességről szóló sztorikat, ám garantáltan egyik sem végződött úgy, mint az alábbi történetek.

A világ legfiatalabb anyukája

Lina Medina hivatalosan is elnyerte a világ legfiatalabb anyukája címet, amikor 1939. május 14-én Peruban életet adott 2,7 kilós kisfiának – ő ekkor csak 5 éves volt! A lány szülei észrevették, hogy Linának egyre inkább nőtt a hasa, ám arra gyanakodtak, hogy daganat állhat a tünetek hátterében.

Lina Medina Forrás: Youtube

Lina már hét hónapos terhes volt, amikor észrevették, hogy gyermeket vár,

emiatt rengeteg vizsgálaton kellett átesnie; kiderült, hogy nyolc(!) hónapos korában már menstruált, a mellei négyéves korára megnőttek, és csodával határos módon egy évvel később már petefészkei is fejlettek voltak. Babája császármetszéssel jött a világra, az is valóságos csoda, hogy a gyerektestű lány ki tudta hordani. Csak sejtések vannak arról, hogy ki lehetett az apa, azt ugyanis a fiatal anyuka sosem árulta el. A különös eset óta Lina még egy fiút szült, és boldogan él a férjével Peruban.

A világ legidősebb anyukája

Az indiában élő Rajo Devi Lohan 2008-ban, 70 éves korában szülte meg első gyermekét negyven év várakozás után. A múlt hónapig ő volt a csúcstartó, de egy szintén indiai nő lekörözte őt. Daljinder Kaur 72 évesen, szintén többévi próbálkozás után adhatott életet első gyermekének. Történetéről bővebben egy korábbi cikkünkben írtunk.

Daljinder Kaur Forrás: AFP

Aki a legtöbb gyermeket szülte

Livia Ionce és férje Romániából Kanadába disszidáltak a rendszerváltás idején. Szerelmüket azóta több gyermekkel is megpecsételték, összesen tizennyolccal. „Soha nem gondolkoztunk azon, hány gyereket szeretnénk, csak hagytuk Istent, hogy irányítsa az életünket, ez az oka annak, hogy ennyi áldást kaptunk” – mondta Mr. Ionce. A Guinness-rekord terén egy 18. században élt orosz parasztasszony – akit csak Fjodor Vasziljev feleségének neveztek – az abszolút csúcstartó:

27 terhességből összesen 69 gyermeke született.

Fjodor Vasziljev népes családjával Forrás: Youtube

Junior a valóságban

Thomas Beatie volt első férfi, aki gyermeket szült, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nőként látta meg a napvilágot, Tracy Lehuanani LaGondino néven. Thomas hormonkezeléssel érte el, hogy nemet váltson, időközben meg is házasodott. A felesége, Nancy korábban átesett egy méheltávolításon, ezért Thomas úgy döntött, hogy bevállalja a mesterséges megtermékenyítést, és megszüli közös gyermeküket. Az eljárás sikeres volt, és még kettő követte, így összesen

három gyermeke született a házaspárnak.

Thomas Beatie Forrás: Northfoto

A legtermékenyebb béranya

Carole Horlock 13 éves béranya-pályafutása során összesen 12 babát szült – köztük hármas ikreket is –, ezzel a legtermékenyebb béranya világrekordját érte el. Állítása szerint annyira

megtetszett neki a terhesség,

hogy újra és újra át akarta élni az élményt, még a velejárók (striák, reggeli rosszullét, császármetszések) ellenére is, és persze a szolgálatáért járó honorárium is mozgatta őt.

Carole Horlock Forrás: Northfoto

A legnagyobb korkülönbség testvérek között

Elizabeth Ann Buttle két gyermeke, Belinda és Joseph első hallomásra csak átlagos testvéreknek tűnhetnek. Azonban előbbit 1956. május 19-én szülte akkor 19 éves édesanyja, míg utóbbi 1997. november 20-án született, azaz több mint negyven év van közöttük.

Forrás: geniuspregnancy.com
A sokoldalú hialuronsav – Nemcsak szépít, de mozgásban is tart http://www.life.hu/drlife/20160523-hialuronsav-jot-tesz-a-szepsegunknek-es-az-egeszsegunknek.htmlA hialuronsav legtöbbször akkor jön velünk szembe, amikor a szépségről esik szó. De mi a helyzet a belsőnkkel, hogyan segít minket ez az anyag a hatékonyabb mozgásban? Most kiderül! Dr. Life--Az élet nem ér véget harminc után, sőt! – Hatvanas sztárok hasznos tippjei fiataloknakhttp://www.life.hu/drlife/20160520-diane-keaton-diane-von-furstenberg-kim-basinger-es-tobb-hatvanas-sztar-mesel-szepseguk-titkarol.htmlLassan már tényleg elhisszük, hogy harminc felett nincs is élet, ám egyre több hatvan feletti nő cáfol rá minderre, és bizonyítja be, hogy plasztikai műtétek nélkül is lehet még valaki vonzó. Tíz híres nő fedte fel a titkát annak, hogy koruk ellenére mitől olyan csábosak, boldogak és felszabadultak. Dr. Life--A későn szülés margójára – Kinek az érdekét nézzük akkor, ha 70 évesen szülünk?http://www.life.hu/drlife/20160520-szules-hatvan-es-hetven-ev-felett-pro-kontra-gyermek-egeszseg.htmlA hazai és a külföldi sztárvilágban –vagy akár a környezetünkben –is láttunk, és valószínűleg még tapasztalni fogunk olyan eseteket, amikor egy nő már bőven túl van élete legfontosabb állomásain, talán már kenyere javát is megette, ám mégis úgy dönt, hogy ő bizony anya lesz. Dr. Life--Kiderült! Ebben a magyar régióban kapnak a legkevesebben stroke-othttp://www.life.hu/drlife/20160520-magyarorszagon-az-eszak-alfoldi-regioban-kevesebben-kapnak-stroke-ot-omsz-adatok-szerint.htmlAz elmúlt tíz évben 30-40 százalékkal csökkent az éreredetű halálozások aránya az Észak-alföldi régióban az Országos Mentőszolgálat, valamint a térségi kardiológiai és stroke-központok példaszerű összefogásának eredményeként. Dr. Life--Tökéletlen tökéletesség – A teltség lenne a szépség zászlóshajója?http://www.life.hu/drlife/20160518-plus-size-balerina-mutatta-magat-az-interneten-szakerto-velemenye.htmlA plus size szó egyre többek számára nyer értelmet, és talán a szemünk számára is elfogadhatóbbá válnak a teltebb modell hölgyek is. Egyre több telt nő vállalja önmagát nyilvánosan, legutóbb egy exbalerina talált magának más sportot, amelyben sikerült kiteljesednie. Ezt a fonalat kaptuk most fel. Dr. LifeOrigo13+1 tipp, hogy kedved legyen a tavaszi sportoláshozhttp://www.life.hu/drlife/20160512-tavaszi-sportolas-szivderito-tippek-hogy-orommel-sikeresen-vagj-bele.htmlMostanra sokan szembesültek az újévi fogadalmaik kudarcaival - ilyenkor új motivációra van szükség, pláne, ha az eddig elhanyagolt mozgást szeretnénk beiktatni az életünkbe. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.