Meg szeretné szülni halott lánya gyermekét egy brit nő

Forrás: Thinkstock -
halál unoka szülés brit petesejt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt lánya lefagyasztott petesejtjeit szeretné megtermékenyíttetni, de a brit bíróság a nő útjába állt.  A 60 éves nő évek óta ezért harcol.

Lefagyasztatta petesejtjeit a brit nő lánya, mielőtt 5 évvel ezelőtt elhunyt rákban. Meg is őrizte az embriológiai hivatal, de mivel arról nem nyilatkozott a nő, hogy hogyan használhatják fel petesejtjeit, a hivatal nem adja ki azokat a nő anyjának.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Az anya szerint lánya minden vágya az volt, hogy gyermeket szüljön, és utolsó kívánságát szeretné teljesíteni azzal, hogy kihordja a gyermekét. Ezért beperelte a hivatalt, de a bíróságon egyelőre nem ért el sikereket. Az anya természetesen fellebbezett, ügyvédjével azt állítják, bizonyítani tudják, hogy az elhunyt lány szerette volna, ha az anyja kihordja és megszülje a saját unokáját. Meglehet, hogy ezúttal esélye van a sikerre - írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.