Nem csak a rákot jelzi a mellben található csomó

mellrák csomó vizsgálat ciszta napidoktor egészség rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ijesztő, amikor egy nő kisebb-nagyobb csomót vagy csomókat tapint ki a mellében. A legtöbben ekkor egyből rosszindulatú daganatra gondolnak, ám az esetek nagy részében egészen más húzódik a hátterében, ami gyakran kezelést igényel. 

Rák

Ha valaki csomót érez a mellében, akkor egyből felvetődik a rákos megbetegedés lehetősége. Sajnos az egész világon évről évre nő a mellrákosok száma, ezért is fontos a rendszeres orvosi és önellenőrzés (a hónalj területénél is), hiszen az idejében felismert probléma a túlélés záloga.

Forrás: Thinkstock

Éppen ezért, ha a vizsgálat során elváltozásokat észlelünk, főleg ha az emlő véres váladékozásával, ekcémaszerű kiütések megjelenésével és az itt lévő bőr behúzódásával társul, akkor az igen komoly figyelmeztető jel lehet, ami mielőbbi kezelést igényel! (Érdekes, hogy az esetek többségében a csomó fájdalmatlan). A mellrák kezdeti stádiumban ma már akár 100%-ban gyógyítható. Ha a családjában előfordult már hasonló megbetegedés, hormonkezelést kapott, vagy

ha elmúlt már 40 éves, akkor a rizikó hatványozódik,

ezért a rendszeres ellenőrzés elengedhetetlen – hívja fel a figyelmet a nőgyógyász.

Lipóma

A mellben lévő zsírcsomó számtalan nőt rémít meg, ugyanis nagyon könnyű összekeverni a rosszindulatú elváltozásokkal. Ám a lipóma főleg fájdalmas csomóként jelentkezik, amely a zsírszövetből indul ki, és a test bármely részén kialakulhat.

Forrás: Thinkstock

Lassan növekszik, és a bőr alatt könnyen elmozdítható. Fontos, hogy kizárható legyen az esetleges rákos megbetegedés esélye, ezért célszerű ultrahanggal, esetleg szövettani vizsgálattal megbizonyosodni az elváltozás természetéről.

Mire utalhatnak még a mellben talált csomók? A terhesség és a szoptatás alatt miért jelenhetnek meg? Megtudhatod a Napidoktor.hu cikkéből!

„Miért nem ismersz meg?” – Szóval mostantól Alzheimer a legjobb barátodhttp://www.life.hu/drlife/20160524-alzheimer-kor-a-csaladban-hogyan-tehetunk-ellene-mivel-jar.htmlSzívszorító helyzet, amikor egy ember egyik nap már nem ismeri meg a szeretteit, ráadásul ha mindez úgy történik, hogy maga sem tud erről vagy nem tehet ellene. Az Alzheimer-kór és a család viszonya egy igen nehéz és kényes kérdés, hiszen mindenki számára fájdalmas, ha azt érzékeli, hogy az egykor életerős és szellemileg is ép felmenője előtt már egy láthatatlan fátyol lebeg. Dr. LifeOrigoKulka János állapota lassan, de javulhttp://www.life.hu/drlife/20160526-kulka-janos-szinesz-allapota-lassan-javul-bizakodo-de-sokszor-levert.htmlJó hírek érkeztek Kulka Jánosról: a színész a napokban elhagyhatta a kórházat, és otthonában folytatja a gyógyulást. Dr. Life--Még orvosai sem tudják, mi baja Somló Tamásnakhttp://www.life.hu/drlife/20160526-meg-orvosai-sem-tudjak-mi-baja-somlo-tamasnak.htmlRejtélyes betegségben szenved Somló Tamás. Egyelőre senki sem tudja, mi a baja.Dr. LifeOrigoSzülő férfi, gyermekterhesség és béranyaság – A világ legfurább szülési történeteihttp://www.life.hu/drlife/20160524-szules-guiness-rekord-fiatal-beranya-oteves-kislany-szul.htmlHa valaki gyermeket akar, miért állna az útjába az, hogy férfiként él, hiszen nőnek született? Miért szeret valaki egymás után tizenkétszer szülni, és hogy képes egy gyerek babát világra hozni? Sokszor hallunk, érzékelünk a környezetünkben terhességről szóló sztorikat, ám garantáltan egyik sem végződött úgy, mint az alábbi történetek. Dr. LifeOrigo14-szer szúrták meg, majd élve felgyújtották - A kisbaba túlélte!http://www.life.hu/drlife/20160525-megkeseltek-csecsemot-majd-megprobaltak-egve-elegetni-sikertelenul.htmlCsodával határos módon megmenekült az a kisfiú, akit Thaiföldön, Khon Kaen városának eldugott szegletében egy farmer talált meg. A gyereket megpróbálták élve elégetni, előtte pedig 14 készúrást kapott. Dr. Life--Beteg gyerekek fotóival vertek át 21 ezer embert: te köztük vagy? http://www.life.hu/drlife/20160525-hatranyos-helyzetu-csaladokkal-es-szivbeteg-gyermekekkel-vert-at-tobb-embert-egy-ferfi.htmlKét év alatt közel 21 ezer embertől csaknem 10 millió forintot csalt ki a saját maga által létrehozott alapítványon keresztül egy zalaegerszegi férfi. Üzletszerűen és jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.