Szörnyű orvosi műhiba: szülni ment a kórházba, de lábak nélkül ébredt

Forrás: Thinkstock -
kerekesszék szülés amputáció láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ella Clarke-nál megindult a szülés, be is vitték a kórházba, ahol közölték vele, hogy a császármetszés miatt altatásra lesz szükség, ám a nő az ébredés után egy valóságos rémálomba csöppent: mindkét lábát amputálták.

"Emlékszem, amikor felkeltem. Azt hittem, a kislányom ott lesz mellettem, azt sem tudtam, hogy kómában voltam. Sírtam, és bármennyire is sokkolt az egész, egyszercsak megláttam a lányomat, és akkor felvillant előttem a jövő" - mesélte a 32 éves, nyolcgyermekes édesanya, Ella Clarke.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Miután ugyanis az asszony felébredt a császármetszés miatti altatásból, arra számított, hogy boldog pillanatok elé nézhet, hiszen megszületett nyolcadik kisbabája. Az orvosok azonban közölték vele a lesújtó hírt:

a rutinműtét rosszul sikerült, ezért le kellett vágniuk a lábát.

Ella Clarke-nak már hat császármetszése volt, egyiknél sem léptek fel komplikációk, így akkor sem aggódott a család, amikor tavaly márciusban kiderült, hogy ismét teherbe esett.

A gondok decemberben, a terhesség 36. hetében kezdődtek: a nő vérezni kezdett, ezért az angliai Torquay-ben található Torbay Kórházba vitték. Az orvosok ott azt mondták neki, hogy a baba jól van, és

eljött a császármetszés ideje.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A műtét alatt azonban komplikáció lépett fel, ami miatt Ella Clarke 6 liter vért vesztett. Nem volt más választás:

el kellett távolítani a méhét, és öt vérátömlesztést kapott.

Mesterséges kómába ejtették, ami indokolja, hogy a következő 1 napban óránként ellenőrizzék a páciens állapotát, hogy ezáltal elkerülhessék a véralvadást. Közel hat óra telt el két vizsgálat között, de ekkor már nem tudtak rajta segíteni, így amputálni kellett a lábait.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A nő öt nappal később ébredt fel, még mindig nem dolgozta fel, hogy levágták a lábait. 23 nap, és két óra tanácsadás után mehetett haza. Ella most be akarja perelni a kórházat, hiszen korábban aktív életet élt, egész nap a gyerekei után futott, most azonban kerekesszékbe kényszerült - írja a Daily Mail.

Drogokkal fogyaszthatták le egy valóságshow versenyzőithttp://www.life.hu/drlife/20160526-drogokkal-tomhettek-egy-valosagshow-versenyzoit.htmlA Biggest Loser, azaz A nagy fogyás című valóságshow egyik játékosa bíróság elé akarja vinni az ügyet. Állítása szerint kegyetlenül bántak velük a producerek. Dr. Life--Kórházba került Szakcsi Lakatos Bélahttp://www.life.hu/drlife/20160524-korhazba-kerult-szakcsi-lakatos-bela.htmlA zseniális zeneszerző, Szakcsi Lakatos Béla a pénteki Somnakaj című gypsy musical előadásán nem jelent meg, mivel mint kiderült, kórházba került. Dr. Life--Nézd meg, hogy mi történt a férfival, aki 500 napig nem ivott alkoholthttp://www.life.hu/drlife/20160509-nezd-meg-mi-tortent-a-ferfival-aki-500-napig-nem-ivott-alkoholt.htmlEgy férfi 12 éven keresztül minden egyes nap ivott. Nem viccelünk. Matteo kis híján meghalt szenvedélye miatt. Majd 500 nappal ezelőtt döntött, azóta pedig nem ivott egy korty alkoholt sem, így most nemcsak fiatalabb, vékonyabb, hanem egészségesebb is, mint valaha. Dr. Life--Mi áll a halálközeli élmények hátterében?http://www.life.hu/drlife/20160503-mi-allhat-a-halalkozeli-elmenyek-hattereben.htmlNem csak a nyugati világban esik szó gyakran halálközeli élményekről, hanem a legtöbb kultúrában helyet kapnak ezek az élmények. De vajon mi áll a háttérben? Dr. LifeThinkstockMi áll a halálközeli élmények hátterében?http://www.life.hu/drlife/20160503-mi-allhat-a-halalkozeli-elmenyek-hattereben.htmlNem csak a nyugati világban esik szó gyakran halálközeli élményekről, hanem a legtöbb kultúrában helyet kapnak ezek az élmények. De vajon mi áll a háttérben? Dr. LifeThinkstockHúsevő baktérium falta fel a fiatal apuka végtagjaithttp://www.life.hu/drlife/20160428-a-ferfi-alex-lewis-a-husevo-bakterium-miatt-elvesztette-mindket-labat-es-bal-kezet.htmlA 34 éves apuka novemberben megfázott, legalábbis kezdetben ezt hitték. A férfi azóta elvesztette mindkét lábát, a bal kezét, a száját, valamint az arcán lévő bőrének egy részét is. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.