fogfehérítés tévhitek fog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is kevés ideig mosol fogat, és helyesen használod a fogselymet?

1. Elektromos fogkefék

Az elektromos fogkeféket – bármennyire is furán hangzik – nem mindegy milyen technikával használjuk, hiszen nem megfelelő alkalmazásuk esetén inkább haszontalanok. A legtöbb elektromos fogkefének éppen csak érintenie kell a fogat, hiszen ha a sörték túl erősen nyomják a felületet, az nem sokat ér. Akár fogorvos vagy dentálhigiénikus segítségét is kérhetjük a helyes használatot illetően.

Forrás: Dreamstime

2. Fehérítő fogkrémek

Hosszabb távon érdemes átgondolni ezeknek a használatát, hiszen érzékennyé tehetik a fogat és megsérthetik a fogzománcot.

3. Túl hamar öblítesz

Sokan nem szeretik a fogkrémük utóízét, ezért fogmosás után egyből vízzel öblítenek. Érdemes a művelet után egy rövid időt várni az öblítéssel, hogy a fogkrém kifejthesse a hatását. Megoldás lehet még az is, a (nem alkohol alapú) szájvíz használata közvetlen a fogmosás után. Na és persze enni és inni sem javasolt az ezt követő fél órában.

Forrás: Dreamstime

4. Nem mindegy az erősség

A gyenge és az erős fogmosási technika sem vezet eredményre,

ráadásul sokszor hajlamosak vagyunk kihagyni az ínyeink és fogaink peremét.

5. Szájvíz

Az alkohol alapú szájöblítők hosszú távú használatát a hozzáértők összefüggésbe hozták már a szájüregi rákok fejlődésével; a vizsgálatok alapján a túlzott – napi háromszori – öblítés már növeli az egészségi kockázatot.

Forrás: Dreamstime

6. Rosszul vagy kevés alkalommal

Citrusok, savas gyümölcsök és borivás után nem javallott a fogmosás, hiszen a sav miatt megpuhult fogínynek nem teszünk jót vele – éppen ezért érdemes 30 percet várni ebben az esetben is, hogy a sav semlegesítődjön.

7. Fogselyem

Ha a fogselymet fűrészelő mozdulattal használjuk, az a fogínynek szintén inkább kárt okoz, sem mint hasznot. A helyes technika a fogselyem fel és le csúsztatása a fogak között.

Forrás: Dreamstime

8. Csak 45 másodperc

Felmérések alapján az „elvárt” két perccel szemben az emberek 43 százaléka 45 másodperc alatt végez a fogmosással, ez viszont nem elegendő idő ahhoz, hogy teljesen tiszták legyenek a fogak.

Nem csak a rákot jelzi a mellben található csomóhttp://www.life.hu/drlife/20160526-napi-doktor-rak-csomo-ciszta-mas-okai-is-lehetnek.htmlIjesztő, amikor egy nő kisebb-nagyobb csomót vagy csomókat tapint ki a mellében. A legtöbben ekkor egyből rosszindulatú daganatra gondolnak, ám az esetek nagy részében egészen más húzódik a hátterében, ami gyakran kezelést igényel. Dr. LifeOrigoKihagy az agyad? Így lehetsz észnél 70 évesen is http://www.life.hu/drlife/20160526-alzheimer-demencia-elleni-tippek-trukkok-legyen-topformaban-az-agyad.htmlAnnak ellenére, hogy az Alzheimer-kór a mai napig nem tartozik a gyógyítható betegségek közé, több kutató egyöntetűen azt állítja, hogy a szellemi hanyatlás megfelelő életmóddal kitolható vagy éppen el is kerülhető. Dr. LifeOrigoNem érdemes haragot tartanod: a jó testvérek egymás házasságát is megmenthetikhttp://www.life.hu/drlife/20160527-kutatasok-szerint-a-testverunk-jo-hatassal-lehet-a-maganeletunkre-es-az-egeszsegunkre-is.htmlEgy kutatásnak hála, akár már most javulhat a testvéreddel való viszonyod! Meglepő dolgok derültek ki arról, hogy a tesód miként hat az egészségedre. Dr. LifeOrigoA súlyos állapot már ötmillió ember érint – Pedig csak fürdőszobai betegségnek hisszük http://www.life.hu/drlife/20160527-ibd-betegsegek-crohn-colitis-ulcerosa-tobb-embert-erintenek-mint-gondolnank-mitoszok.htmlAmikor a Crohn-betegségről vagy a colitis ulcerosáról hallunk, általában az jut eszünkbe, hogy valamilyen bélproblémáról vagy szimplán gyomorfájásról van szó - netán nem is értjük. Azt viszont kevesebben tudják, hogy ezek a betegségek a világon 5 millió embert érintenek világszerte. Dr. Life--A sokoldalú hialuronsav – Nemcsak szépít, de mozgásban is tart http://www.life.hu/drlife/20160523-hialuronsav-jot-tesz-a-szepsegunknek-es-az-egeszsegunknek.htmlA hialuronsav legtöbbször akkor jön velünk szembe, amikor a szépségről esik szó. De mi a helyzet a belsőnkkel, hogyan segít minket ez az anyag a hatékonyabb mozgásban? Most kiderül! Dr. Life--Ég a bőre és nem tehet ellene semmit – El tudnád képzelni, hogy nincs gyógymód a betegségedre?http://www.life.hu/drlife/20160519-brayden-ritka-betegsegben-erythromelalgiaban-szenved-folyamatosan-forro-a-bore.htmlMinden szülő rémálma, amikor a beteg gyermekével kapcsolatban az orvosok csak három szót tudnak mondani: „Nincs rá gyógymód.” Braydennek olyan ritka betegsége van, amely miatt még cipőt sem képes húzni és folyamatosan azt érzi, hogy lángra kapott a teste; édesanyja csak annyit kíván a sorstól, hogy fiának normális élete lehessen. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.