Sokkoló! Húsevő baktérium miatt kellett amputálni a lány végtagjait

Forrás: Aimee Copeland / Facebook -
terápia húsevő baktérium fertőzés amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aimee Copeland manapság egy boldog nő benyomását kelti, pedig 4 évvel ezelőtt egy tragédia áldozata lett: egy húsevő baktérium miatt amputálni kellett a végtagjait.

A 28 éves amerikai nő, Aimee Copeland egy ritka húsevő baktérium okozta fertőzés miatt 2012-ben kórházba került, ám a rohamosan szaporodó baktérium olyan károkat okozott, hogy

az orvosok kénytelenek voltak amputálni Aimee végtagjait.

Forrás: Aimee Copeland / Facebook

Pedig a történet csupán egy ártatlan drótkötélpályás lesiklással kezdődött, a baktérium ugyanis az akkor szerzett sérülésen keresztül juthatott Aimee szervezetébe, mivel

a seb beleért egy folyó vizébe.

Forrás: Aimee Copeland / Facebook

Bár Aimee azonnal kórházba ment, az agresszív baktériumfertőzés miatt elveszítette az egyik lábát, az ujjait, és a hasa bizonyos része is elhalt. Ötből egy ember biztosan belehal ebbe az igen ritka fertőzésbe, így Aimee túlélését valóságos csodaként fogadTa a család és az orvosok is - számolt be a Daily Mail.

Forrás: Aimee Copeland / Facebook

A húsevő baktérium, ami nem is eszik húst

A rettegett húsevő baktérium nem valamiféle egzotikus, ritka baktériumfajta, az emberek egyharmada például tudta nélkül hordozója. Ugyan ez a bacilus - az A-típusú sztreptokokkusz - egészen közönséges baktérium, általában torokfájást okoz, de ez felelős a skarlátért is. Nemcsak sebbe jutva okozhat gondokat, kezeletlen fertőzése reumás lázat és súlyos szívgondokat is okoz. Mivel bárki szervezetében ott lehet, még kutatják annak magyarázatát, hogy egyes emberek miért ússzák meg egy torokfájással, míg mások majdhogynem belehalnak a fertőzés okozta betegségbe - a szakemberek ezt genetikai különbségekkel magyarázzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.