Kiderült: így hat a munkád arra, hogy mennyit edzel

Forrás: giphy.com -
munkahely szívderítő munkakör állás sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is nehezen szánod rá magad arra, hogy munkaidő után az edzőterem felé vedd az irányt? Egy friss tanulmány kiderítette, mely munkakörökben dolgozók sportolnak a legtöbbet, és melyek mellett jut a legkevesebb idő a mozgásra.

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Statisztikai Központ által végzett felmérés eredményei alapján úgy tűnik, több összefüggés is van aközött, ki milyen munkakörben dolgozik, illetve mellette mennyi időt fordít a sportolásra.

Forrás: Youtube

A 2008 és 2014 közötti amerikai adatokat felhasználó kutatás alapján az amerikaiak 43%-a nem éri el a fizikai aktivitás minimálisan ajánlott mértékét, amelyek értelmében

hetente 150 perc mérsékelt vagy 75 perc intenzív mozgást kell végezni,

illetve néhányszor súlyzós edzésre is szükség van az izmok edzése végett.

A felmérés szerint azok, akik több fizikai munkát végeznek, kevesebbet sportolnak, mint azok, akik vezető beosztásban vagy irodai munkakörben dolgoznak, és

azok edzenek a legtöbbet szabadidejükben, akik ülőmunkát végeznek.

Forrás: giphy.com

Ám nem csupán a munkakör befolyásolja a fizikai aktivitást: a Szívderítő.hu-n megtudhatod, a felmérés szerint még mi befolyásolja azt, hogy az illető több sporttevékenységet végez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.