Vigyázzunk a szívünkre! Íme, 3 tipp, amivel megelőzhető a baj

Forrás: Thinkstock -
szívroham megelőzés tipp szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hirtelen jött meleg mindenkire nagy veszélyt jelent, de még nagyobbat azokra, akiknek problémájuk van a szívükkel. Íme, néhány tanács, ami segíthet a megelőzésben!

A szívünk az életünk során összesen körülbelül 2 és fél milliárdszor dobban, percenként 4,5-5 liternyi vért keringet a testünkben. Nagy munkát végez, ezért megérdemli, hogy megtegyünk mindent, amivel segíteni tudunk neki, de legalább ne nehezítsük a dolgát. A szívroham sajnos mindenkit veszélyeztet, ebben a kánikulában pedig még jobban oda kell figyelnünk. Íme, 3 tipp, amivel megelőzhető a baj.

Forrás: Thinkstock

Rendszeres testmozgás

Az edzés mindennek az alapja! A melegben inkább az esti sétákat javasolják, de ez nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz! A lényeg a rendszerességben rejlik.

Szívbarát étrend

A hőség a rengeteg folyadékkal kezdődik. Azonban egész évben oda kell figyelnünk, hogy ne alakuljon ki baj. Az ideális étrend sok zöldségből, gyümölcsből, halból, baromfi és sovány húsokból áll.

Stressz és a depresszió kezelése

A lélek gondjai bizony kihatnak az egész szervezetünkre, ezért kell idejében kezelni a problémákat. A már említett séta nyugtatóan hat az idegekre is, de komolyabb probléma fennállása esetén érdemes orvoshoz fordulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.