Találj rá a belső harmóniára! Tippek és tanácsok, amelyekkel közelebb kerülhetsz önmagadhoz

Forrás: giphy.com -
harmónia természet meditálás joghurt2016 tanulás békesség elfogadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy egész életen át tartó tanulás, hogy megismerjük és elfogadjuk önmagunkat. Mindez elkerülhetetlen ahhoz, hogy békében legyünk saját magunkkal és a minket körülvevő világgal. Úgy érzed, hiányzik valami az életedből? Változtatnál, de nem tudod, hol kezdd? Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amelyek segíthetnek abban, hogy rálelj a belső békédre, és harmóniába kerülj önmagaddal.

Tanulj meg elfogadni!

Hozzá kell szoknod ahhoz, hogy bizonyos dolgok menetét nem tudod befolyásolni. Ezek nem tartoznak a te hatáskörödbe. Sokan rengeteg időt és energiát fecsérelnek el, mert nem látják be, hogy nem tudnak mindent megváltoztatni.

A ráfordított stresszel és a szorongással nem oldódik meg semmi – valójában csak a saját energiáidat csapolod le.

Forrás: Dreamstime

Miért érdekel, hogy mit gondolnak rólad azok az emberek, akiknek a véleménye valójában nem is számít neked igazán? Miért gyötröd magad még mindig, amikor sokadszor sem sikerül valami? Engedd el, és hagyd, hogy a maguk útján haladjanak tovább a dolgok. Az elfogadás művészete rengeteg tehertől szabadíthat meg téged, ezért érdemes beépítened a mindennapok gyakorlatába.

Meditálj!

Rohanó tempó, felgyorsult világ és vele együtt totális káosz a fejedben – ismerős? Nincs semmi meglepő abban, ha a nap végére úgy érzed, szétrobban a fejed a rengeteg ingertől, ami a nap folyamán ért téged. A meditáció éppen ebben segít. Napi 20 perc, és teljesen megváltozik az életed. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik: keress egy csendes zugot, dőlj hátra, csukd be a szemed, és csendesítsd el elmédet, tisztítsd meg a gondolataidtól! Ha problémád van az elcsendesüléssel, hallgass relaxációs zenét vagy vezetett meditációs hanganyagokat.

Irány a természet!

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy kiszakadj a hétköznapok daráló mókuskerekéből, ha magad mögött hagyod a négy falat, és vele együtt az ottani problémáidat. Egyrészt a jó levegő és a természet közelsége nyugtató hatással van rád,

másrészt ha eltávolodsz a gondoktól, teljesen más szemszögből tudod nézni őket – ez hozzásegíthet téged a megoldáshoz.

Forrás: giphy.com

Szakíts időt egy kiadós sétára, menj el túrázni egy közeli erdőbe, vagy csak ajándékozd meg magadat a parkban ücsörgéssel, és meglátod, teljesen kicserélődsz.

Ne hagyj fel a tanulással!

A jó pap holtig tanul – tartja a mondás. Nem azt mondjuk, hogy legyél diplomagyűjtő, hanem inkább próbálj meg úgy tekinteni az életedre, mint egy véget nem érő tanulásra. Ahhoz, hogy rátalálj a belső békédre, hogy közelebb kerülj magadhoz, rengeteget kell fejlődnöd, és sokat kell még tanulnod a téged körülvevő világról – ez kortól, nemtől, tapasztalattól és mindentől független.

Élvezd az utat, ahogy azzá válsz, amivé és akivé lenni akarsz.

Forrás: Dreamstime

Élj a pillanatban!

Tedd a szívedre a kezedet, és felelj őszintén: az időd nagy részében te is sokat rágódsz a régmúlt eseményein, és téged is olykor frusztrálnak a jövő eseményei? Ez természetes, ám tudatos gondolatokkal és módszerekkel megtanulhatod, hogyan tudsz végre a jelen pillanatban élni. Miért rágódnál olyasmin, ami már megtörtént, és olyanon, ami még sem történt?

A harmónia nem itt kezdődik, hanem a jelenedben.

Tereld tudatosan a gondolataidat: vedd észre, hogy süt a nap, adj hálát, hogy egészséges vagy, becsüld meg azokat, akik körülvesznek és szeretnek téged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.