Nem igazak a fertőzésről szóló hírek: Rékasi cáfol

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
MRSA baleset Barátok közt Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károly tavaly nyári balesete óta többször szorult kórházi ápolásra. Lapinformációk szerint a legnagyobb gondot a sérült lábában - amelyet többször is műteni kellett - terjedő MRSA fertőzés okozza. 

A Bors mai híre szerint Rékasi Károly a sorozatos műtétek alatt fertőződhetett meg MRSA-val, és most ismét ápolásra szorul.

Fotó: Marton Szilvia/Origo


A lapnak a színész egyik barátja így nyilatkozott:
"Közel olyan súlyos a baj, mint a balesetkor volt, amikor Karcsi élet-halál közt lebegett. Az orvosok egyelőre nem tudják megszüntetni a fertőzést, ami csak egyre beljebb haladhat a szervezetében. Pedig rendszeresen fertőtlenítik a fertőzött részt, antibiotikumos kezelést is kap."

Megkeresésünkre Rékasi Károly cáfolta a híreket, így nyilatkozott: "Egy tudatlan ember figyelemhajhászó írása, hamis információkkal."

Mi az az MRSA?

Az MRSA súlyos kórházi fertőzés, amit egy baktérium okoz, amely mindenki bőrén megtalálható, és a sebbe jutva komoly károsodást tud okozni. Bőrfertőzésként indul, de a véráram segítségével képes bejutni más szövetekbe, szervekbe is, mint például a csontok, szívbillentyűk, tüdő. Kezelése nehéz, ugyanis a kórokozó antibiotikumrezisztens, a legtöbb gyógyszernek ellenáll. Így alakulhatnak ki sajnálatos módon a súlyos, akár az életet is veszélyeztető állapotok. Rendkívül súlyos esetben a beteg a végtagját is veszítheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.