Megdöbbentő: a zsíros tejtermék lenne a karcsú derék titka?

Forrás: Dreamstime -
zsíros szívderítő kutatás karcsúság zsírtartalom elhízás tejtermék testsúly fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is azok közé tartozol, akik inkább a „light" megjelölésű termékeket részesítik előnyben, ha fogyókúráról és a karcsúság megőrzéséről van szó? Egy nemrég készült kutatás szerint nincs bizonyíték arra, hogy a kisebb zsírtartalmú tejtermékek elhízás szempontjából egészségesebbek lennének.

A European Journal of Nutrition című folyóirat nemrég publikált tanulmánya szerint azok,

akik zsíros tejtermékeket fogyasztanak, nem hajlamosabbak a szív- és érrendszeri megbetegedésekre és a kettes típusú cukorbetegségre,

mint azok, akik a zsírszegény tejtermékekhez ragaszkodnak. Amikor pedig a testsúlygyarapodást figyelték meg, akkor arra jutottak, hogy a zsíros tejtermékek jobbat tesznek – áll a jelentésben.

Forrás: Dreamstime

Magas zsírtartalmú tejtermék = kisebb derékméret

Forrás: Dreamstime

A tápanyag- és zsírtartalom dilemmája

Forrás: Youtube

De miért egészségesebbek a derékméret szempontjából a magasabb zsírtartalmú élelmiszerek? Erről bővebben a Szívderítő.hu cikkében olvashatsz.

Miért menstruálnak egyszerre a nők?http://www.life.hu/drlife/20160726-miert-menstrualnak-egyszerre-azok-a-nok-akik-sok-idot-toltenek-egymassal.htmlA köztudatban régóta élő mítoszok egyikét döntötte meg az Oxford Egyetem antropológusa, dr. Alexandra Alvergne, amikor arról írt, hogy miért hangolódik össze azoknak a nőknek a menstruációs ciklusa, akik huzamosabb időt töltenek egymás társaságában. Dr. LifeOrigoMegdöbbentő eredménnyel zárult az elhízás-kutatáshttp://www.life.hu/drlife/20160726-az-elhizas-mellett-a-tulsuly-is-okozhat-korai-halalt.htmlMa már egyre többször hallani arról, hogy a többletsúlynak milyen egészségtelen következményei lehetnek. Egy nemrég készült kutatás eredméne szerint azonban a testtömeg-index (BMI) csupán kicsiny emelkedése is komoly bajt okozhat. Dr. Life--Sportolj a ciklusod szerint! Így befolyásolja az erőnlétedet a menstruációhttp://www.life.hu/drlife/20160722-a-menstruacios-ciklus-igy-befolyasolja-az-eronletedet-igy-sportolj-alatta.htmlHol úgy érzed, akár a maratont is képes lennél lefutni, hol pedig alig bírsz többet három felülésnél? Ha te is az edzés közben állandóan változó energiaszintre panaszkodsz, akkor jó, ha tudod: valószínűleg a hormonjaid űznek tréfát veled. Dr. LifeThinkstockA legkellemesebb fájdalomcsillapító: így leszel egészségesebb az orgazmustólhttp://www.life.hu/drlife/20160719-a-szex-es-az-orgazmus-egeszsegre-gyakorolt-jotekony-hatasai.htmlA rendszeres szex és a közben átélt orgazmus hatásairól már sokan sokfélét megírtak. A Life.hu most összegyűjtötte azokat a tényeket, amelyek igazolják egészségünkre kifejtett jótékony hatásait. Íme, 7 ok, amiért megéri gyűrögetni azt a bizonyos lepedőt. Dr. Life--A történelem legpusztítóbb betegségei: a kolerahttp://www.life.hu/drlife/20160718-a-tortenelem-legpusztitobb-betegsegei-a-kolera.htmlNyolc világméretű járvány és több millió áldozat – ilyen számokkal söpört végig az elmúlt évszázadokon minden idők egyik legtöbb emberéletet követelő betegsége, az epekórság, azaz a kolera. Az elképesztő pusztítást végzett betegségnek hatalmas szerepe volt a megfelelő tisztaságú és karban tartott városi szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésében. Dr. Life--Megfájdult a lábad séta közben? Komoly bajt jelezhethttp://www.life.hu/drlife/20160712-a-labfajdalom-komoly-bajt-jelenthet-mint-az-erszukulet-vagy-a-visszer-problema.htmlBár gyakori tünet, lábfájdalommal mégis csak hónapok avagy évek múltán fordulnak csak orvoshoz a betegek. Pedig minél előbb kiderül a probléma, annál eredményesebben kezelhetők a fájdalmat kiváltó okok. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.