Gyógyíthatatlan beteg lánnyal vívta legnagyobb csatáját 100 méter háton Katinka

Forrás: AFP/Gabriel Bouys -
betegség Kathleen Baker Hosszú Katinka RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka nagy csatát vívott a 100 méteres női hátúszás első helyéért. Ellenfele nem volt más, mint Kathleen Baker, akiről kiderült, hogy gyógyíthatatlan beteg.

Nem jósolt magának aranyérmet Hosszú Katinka a 100 méter női háton, mégis sikerült megnyernie a versenyt a magyar úszónőnek. Itthon mindenkinek földöntúli boldogságot okozott a második arany, és ezzel ő lett Rióban az első olyan sportoló, aki már kétszer állhatott a dobogó legfelső fokára.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Nemrég kiderült azonban, hogy a második helyezett Kathleen Baker – akivel az elején nagy csatát vívott Katinka – gyógyíthatatlan beteg.

A 19 éves lány az amerikaiak kedvence lett, hiszen betegsége ellenére keményen küzdött az Iron Lady ellen.

A fiatal úszó ugyanis Crohn-betegségben szenved, aminek csak a tüneteit lehet enyhíteni. Emiatt egy darabig úgy tűnt, a sportolói karrierjét is abba kell hagynia, de ő nem adta fel.

Crohn-betegség

Az emésztőrendszer ismeretlen eredetű krónikus gyulladásos betegsége, amely a bélfal minden rétegét érintheti. Lassan kialakuló, de tartós panaszokat okozó betegség. Súlyos hasmenéshez és hasi fájdalomhoz vezet. A jelenleg alkalmazott gyógyszerek mérséklik a tüneteket, de nem nyújtanak végleges gyógyulást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.