Döbbenet! Telefonon is kérhetnek otthoni abortuszt az ausztrál nők

Forrás: Dreamstime -
terhesség nők abortusz terhesség-megszakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Tabbot Alapítvány olyan szolgáltatást indított el Ausztráliában, amellyel telefonos egyeztetés után lehet hozzáférni az otthon használható abortusztablettához.

Az érintettek a telefonos jóváhagyás után postán kapják meg a gyógyszert. "Az otthoni abortusz lehetősége segíti az orvosilag biztonságos módszer elérhetőségének javítását, és lehetővé teszi a nagyobb anonimitást a klinikai abortuszhoz képest. Emellett nagyobb esélyt ad az abortusz időpontjának meghatározására is" - áll az alapítvány weboldalán.

Forrás: Dreamstime

Ausztrália egyes területein az abortuszra váró nőknek pszichológiai vizsgálaton kell átesniük, ami az új rendszerben is megmaradna, viszont ugyancsak el lehetne intézni telefonon. A gyógyszer ára megközelítőleg 50 ezer forintnak megfelelő összeg.

"Az orvosilag biztonságos abortusz telefonos elérhetősége különösen fontos a vidéken élő nők számára.

Nekik sokat kellene utazniuk a műtétért, már ha egyáltalán van rá lehetőségük. Az önállóan bevehető gyógyszer már bevált forma Franciaországban és az Egyesült Államokban" - teszik hozzá a kezdeményezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.