A nőknek jobban fáj, mint a férfiaknak

Forrás: Youtube -
betegség nők kutatás napidoktor egészség fájdalom férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosi irodalomban is számtalan nyoma van annak, hogy a gyengébbik nem tagjai jóval intenzívebben élik meg a fájdalmat egyes betegségek során, mint a férfiak. Egy friss kutatás pedig nemrég bebizonyította ennek igazát.

Egyes vélekedések szerint a férfiak sokkal nehezebben viselik a fájdalmat, ám a Stanford Egyetem Orvosi Kara által készített felmérés szerint a nőknél sokkal nagyobb fájdalmak kísérhetnek egy-egy betegséget, mint az erősebbik nem tagjainál.

Forrás: Dreamstime

Az első az, ami igazán számít

A kutatók 72 ezer felnőtt beteg fájdalmát értékelték ki a vizsgálat során, amelyet a betegségek és a nemek alapján kategorizáltak. Atul Butte, a tanulmány egyik szerzője hangsúlyozta: a korábbi felmérésekkel ellentétben ezúttal a fájdalom intenzitására fókuszáltak, és

csak a felnőtt betegek fájdalma erősségének nemek közötti különbségét vizsgálták.

Hogy a fájdalomcsillapítók által okozott enyhülések ne zavarjanak be a vizsgálati eredményekbe, a szakemberek mindig csupán az első alkalommal fellépő fájdalmat vették figyelembe.

Forrás: Youtube

Könnyebben felvállalják a nők, ha valami fáj?

Az eredmények megerősítették azokat a korábbi kórházi jelentéseket, amelyek szerint a reumatikus fájdalmakkal járó fibromialgia – amelyről bővebben ide kattintva olvashatsz – vagy a migrén esetében jóval nagyobb fájdalmuk volt a női betegeknek, emellett azonban

olyan egyéb betegségek esetében is kimutatták a nemek közti különbségeket, amelyekre korábban még nem volt példa:

ilyen volt többek között az akut orrmelléküreg-gyulladás és a nyakfájás.

A kutatók azonban hozzátették, hogy az eredményeket fenntartásokkal kell fogadni – hogy miért, arról bővebben a Napidoktor.hu oldalán olvashatsz.

A meztelenül alvásnál egészségesebb dolog nem is történhet a szervezeteddelhttp://www.life.hu/drlife/20160822-a-meztelen-alvas-egeszseges-egy-kutatas-szerint.htmlA szakértők szerint csak jót tesz nekünk az, ha ruha nélkül bújunk ágyba: alacsonyan tartja a testhőmérsékletet, ezáltal pedig aktiválja a jó zsírok kalóriaégető funkcióját, maximalizálja a férfiak spermaszámát, illetve segít a hölgyeknek a gombás fertőzések megelőzésében. És ez még nem minden! Dr. LifeOrigoÉn és az apám depressziójahttp://www.life.hu/drlife/20160822-depresszio-a-csaladban.htmlDél-Ázsiában sok helyen a gyengeség jeleként tekintenek a depresszióra. Amna Saleem a BuzzFeed-en írt arról, hogy édesapja mentális betegségének kezelését mennyire megnehezítette a közösség, amelynek tagjaiként Skóciában éltek. Dr. LifeOrigoVeszélyes lehet az internetről rendelt gyógyszerhttp://www.life.hu/drlife/20160816-az-internetrol-rendelt-gyogyszer-veszelyes-lehet.htmlA világhálóról szerzett gyógyszerek több kockázatot is hordozhatnak, és akár tiltott hatóanyagokat is tartalmazhatnak, míg az engedéllyel rendelkező ellátótól vásárolt készítmény esetén eredményesebben nyomon követhető, kit terhel a felelősség baj esetén. Dr. Life--Ha csak egy ok kell, hogy fényképezz a nyaralásod alatt, akkor ez legyen azhttp://www.life.hu/drlife/20160815-a-fenykepezes-nyaralas-alatt-segit-meg-jobban-atelni-az-elmenyt-a-tudomany-szerint.htmlFotózás közben koncentrálódik a figyelem, mindez pedig hozzásegít ahhoz, hogy még jobban át tudd élni a pillanatot. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint ráadásul a fényképezés még „élvezetesebbé” teszi azt, amivel épp foglalkozol. Dr. Life--Hány éves a bőröd? Ez az egyszerű teszt megmondjahttp://www.life.hu/drlife/20160810-hany-eves-a-borod-ez-a-teszt-megmondja.htmlVajon annyi idős a bőröd, mint te? Egy nagyon gyors teszttel könnyedén megállapíthatod a valódi életkorát. Az eredmény miatt pedig ne aggódj: ha megfogadod az alábbi tippeket, biztosan sokáig tündökölhetsz még vele. Dr. LifeOrigoSzívinfarktus gyermekkorban: ezek a legnagyobb kockázati tényezőkhttp://www.life.hu/drlife/20160810-a-gyermekkori-szivinfarktus-kialakulasanak-kockazati-tenyezoi.htmlCsak Európában évente 1,9 millióan halnak meg évente valamilyen kardiovaszkuláris megbetegedés következtében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint. Ennek egyik rizikófaktora a magas koleszterinszint, ami leginkább az úgynevezett örökletesen magas koleszterinszintűeket érinti. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.