Itt a hüvelyfertőzést felismerő okostelefon-alkalmazás

Forrás: Dreamstime -
hüvelyfertőzés intim alkalmazások eszköz fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugandai egyetemi hallgató lányok olyan eszközt fejlesztettek ki, mely képes felismerni a káros baktériumokat a hüvelyben.

A Makerere Egyetem diákjai okostelefonnal összeköthető eszközt készítettek a bakteriális vaginózis és más fertőzések otthoni megállapítására. A Her Health BVKit egy hardverből és egy szoftverből áll. A hardver maga a tesztre szolgáló eszköz, ami bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz. Vizelet vagy hüvelyváladék-minta alapján elküldi az értékeket az alkalmazásnak, ami értelmezi azt, és tolmácsolja az eredményt.

Forrás: Dreamstime

Káros baktériumok jelenléte esetén ajánlja a felhasználónak az orvos felkeresését, továbbá a legközelebbi rendelő címét is megmutatja.

Ndagire Esther programozó elmondta, hogy a találmány várhatóan segít előmozdítani a vidéken élő nők egészségi állapotának javítását. "Azt reméljük, hogy olyanokhoz is eljut majd, akik nem járnak rendszeresen orvoshoz" - magyarázta a szakértő, aki szerint az eszköz és a szoftver használata havi rendszerességgel ajánlott, és rendkívül egyszerű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.