Hízás, fogyás, depresszió – Egy betegség, ami a sztárokat sem kíméli

Oprah Winfrey Kelly Osbourne pajzsmirigy Király Linda Zoltán Erika Hillary Clinton egészség Csepregi Éva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legyen szó alul- vagy túlműködésről, a pajzsmirigy működésével kapcsolatos problémák akár egy egész életen át végigkísérheti a betegek mindennapjait. A Life.hu összegyűjtötte azokat a hírességeket, akik valamilyen módon érintettek voltak ebben a megbetegedésben.

Oprah Winfrey

Forrás: AFP/Paras Griffin

Csepregi Éva

Fotó: Szabó Gábor/Origo

8 tünet, ami pajzsmirigybetegségről árulkodik

Ezer nőből átlagosan 15-en szenvednek pajzsmirigy-alulműködésben: ők folyamatos fáradtsággal, depresszióval küzdenek. Az egyik leggyakoribb pajzsmirigyprobléma tüneteiről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Kelly Osbourne

Ozzy és Sharon Osbourne közös lánya hízásával, majd hirtelen fogyásával hívta fel először a figyelmet egészségére. Később arról terjedtek a hírek, hogy

a sztárcsemete súlyingadozásai mögött nem valamilyen drasztikus diéta, hanem a pajzsmirigyével kapcsolatos probléma áll.

Hogy pontosan mi volt a gond, arról Kelly nem beszélt, a New York Daily News orvosszakértője, dr. David Samadi szerint a gyorsan lement kilókért valószínűleg a hipertireózis okolható. A tévésztár egyébként később azt mondta: megfelelő táplálkozással, sporttal és alvással sikerült lefogynia több mint 20 kilót.

Forrás: AFP/Michael Buckner

Király Linda

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Hillary Clinton

Az egykori amerikai first lady, szenátor, államtitkár és 2016 demokrata párti elnökjelöltje

tavaly júliusban hozta nyilvánosságra orvosi jelentését, amelyből kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködés miatt kezelik.

A dokumentumokból kiderült tovább, hogy Hillary Clintonnál vérhígítót szed a korábban a szervezetében talált vérrögök miatt, külügyminisztersége alatt agyrázkódást szenvedett, illetve szezonális allergiája is van. Személyi orvosa azonban nemrég megerősítette: Clinton alkalmas az elnöki szolgálatra.

Forrás: AFP//Robyn Beck

Zoltán Erika

Forrás: Facebook/Zoltán Erika

Meddőséget is okozhat

Elsősorban a nőket érinti, nehéz felismerni, és sokan későn jutnak csak el orvoshoz vele. A pajzsmirigy működésével kapcsolatos megbetegedésekről bővebben ide kattintva olvashatsz.
Szívinfarktus huszonévesen? Minden előjel nélkül bekövetkezhethttp://www.life.hu/drlife/20160825-a-genetikailag-oroklodo-magas-koleszterinszint-szivinfarktust-okozhat-akar-fiatalkorban-is.htmlNem kell hozzá túlsúlyosnak lenni vagy húst hússal enni: az örökletesen magas koleszterinszint akár egészen fiatal korban is súlyos szövődményekhez vezethet. Dr. LifeOrigoA nőknek jobban fáj, mint a férfiaknakhttp://www.life.hu/drlife/20160825-a-noknek-jobban-faj-mint-a-ferfiaknak-ha-betegek.htmlAz orvosi irodalomban is számtalan nyoma van annak, hogy a gyengébbik nem tagjai jóval intenzívebben élik meg a fájdalmat egyes betegségek során, mint a férfiak. Egy friss kutatás pedig nemrég bebizonyította ennek igazát. Dr. LifeOrigoMigrén, mellrák és depresszió – Milyen betegségeket örökölhet a nő?http://www.life.hu/drlife/20160816-milyen-betegsegeket-orokolhet-a-no-az-edesanyjatol.htmlKorábban azt gondolták, hogy az étrend, különösen a sok hús fogyasztása nagyobb befolyással bír, mint a genetika, egy nemrég készült kutatás szerint egy lány esetében a menstruáció kezdete nagyban függ attól, mikor jött meg az édesanyja első menzesze. Dr. LifeOrigo5 világsztár, aki nyíltan vállalta mentális betegségéthttp://www.life.hu/drlife/20160812-j-k-rowling-angelina-jolie-lena-dunham-colin-farrell-felvallaltak-mentalis-betegseguket.htmlAz Egyesült Államokban élők 19%-át érinti valamilyen mentális betegség, a számok azonban itthon is rémisztően magasak: egy tavaly készült felmérés szerint Magyarországon a lakosság 38%-át érinti valamilyen pszichés betegség, amelyből a depresszió a leggyakoribb. A lelki és pszichés problémák a sztárokat sem kímélik: összegyűjtöttünk 5 hírességet, akik megosztották történetüket a világgal, és ezzel segítettek abban, hogy közelebb kerüljön hozzánk a betegségük, illetve leszámoljanak a köréjük épült sztereotípiákkal. Dr. Life--Allergiásan a szabadban – Így élvezheted a kellemetlen tünetek nélkülhttp://www.life.hu/drlife/20160815-igy-elvezheted-a-jo-idot-allergiasan-is.htmlAki allergiában szenved, valószínűleg jól ismeri a problémát, milyen nehéz a szabadban eltöltött időt és tevékenységet élveznie. Az első és legfontosabb természetesen a kivizsgálás, hogy kiderüljön, pontosan milyen allergia érint téged, majd meg kell tanulni, hogyan lehet együtt élni vele. Íme, néhány tipp arra, hogy teljes értékű legyen a kint eltöltött program allergiásan is. Dr. Life--Már az enyhe túlsúly is veszélyes lehethttp://www.life.hu/drlife/20160810-az-elhizas-es-a-tulsuly-az-egyik-vezeto-halalozasi-ok.htmlAz elhízás és a túlsúly az egész világon szoros kapcsolatban áll a korai halálozás kockázatának növekedésével – derült ki egy nemrég készült kutatásból. Dr. LifeAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.