Örökletes betegség okozhatta Mona Lisa halálát

Forrás: Wikipedia -
halál szívderítő Mona Lisa Leonardo Da Vinci örökletes betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leonardo da Vinci rendkívüli részletességgel ábrázolta világhírű festményének alanyát, ami alapján következtetni lehet arra, miért halt meg olyan fiatalon a képen szereplő hölgy.

Koleszterinszemölcsnek is nevezik azokat a szemhéjon és a szemek körül megjelenő felrakódásokat, amelyek akár az örökletesen magas koleszterinszint jellegzetes tünetei is lehetnek. Ugyanezek láthatók többek között a világ egyik leghíresebb festményének alanyán, a Leonardo da Vinci által megfestett Mona Lisa szemének belső részén is.

Forrás: Wikipedia

Még több érdekes adatért kattints a Szívderítő.hu oldalára!

Hízás, fogyás, depresszió – Egy betegség, ami a sztárokat sem kímélihttp://www.life.hu/drlife/20160829-pajzsmirigy-problemakkal-kuzdo-sztarok-oprah-winfrey-zoltan-erika-csepregi-eva-kiraly-linda.htmlLegyen szó alul- vagy túlműködésről, a pajzsmirigy működésével kapcsolatos problémák akár egy egész életen át végigkísérheti a betegek mindennapjait. A Life.hu összegyűjtötte azokat a hírességeket, akik valamilyen módon érintettek voltak ebben a megbetegedésben. Dr. Life--A történelem legpusztítóbb betegségei: a spanyolnáthahttp://www.life.hu/drlife/20160830-a-tortenelem-legpusztitobb-betegsegei-a-spanyolnatha.htmlKevesebb, mint 2 év leforgása alatt milliók halálát okozta a spanyolnátha, ami a becslések szerint több emberrel végzett, mint Hitlert, a nukleáris fegyvereket és a korszakban történt terrortámadásokat együttvéve. Az 1918 és 1919 között pusztító járvány a Föld teljes lakosságának nagyjából a 4%-át betegítette meg. A Life.hu sorozatában ezúttal a spanyolnátha „útja" kerül bemutatásra. Dr. Life--Migrén, mellrák és depresszió – Milyen betegségeket örökölhet a nő?http://www.life.hu/drlife/20160816-milyen-betegsegeket-orokolhet-a-no-az-edesanyjatol.htmlKorábban azt gondolták, hogy az étrend, különösen a sok hús fogyasztása nagyobb befolyással bír, mint a genetika, egy nemrég készült kutatás szerint egy lány esetében a menstruáció kezdete nagyban függ attól, mikor jött meg az édesanyja első menzesze. Dr. LifeOrigoAz internetes pornó teszi impotenssé a mai kor fiatal férfijait?http://www.life.hu/drlife/20160823-az-internetes-porno-impotensse-teszi-a-fiatal-ferfiakat.htmlEgy frissen lehozott tanulmány szerint egyre több fiatal férfi fordul orvosához merevedési gondok miatt. A szakértő szerint ezekben az esetekben ritkán van szó fizikai okokról, sokkal inkább lelki eredetű a probléma, amelyről – a véleménye szerint – az online elérhető pornó tehet. De valóban ilyen egyszerű lenne? Dr. LifeOrigoA meztelenül alvásnál egészségesebb dolog nem is történhet a szervezeteddelhttp://www.life.hu/drlife/20160822-a-meztelen-alvas-egeszseges-egy-kutatas-szerint.htmlA szakértők szerint csak jót tesz nekünk az, ha ruha nélkül bújunk ágyba: alacsonyan tartja a testhőmérsékletet, ezáltal pedig aktiválja a jó zsírok kalóriaégető funkcióját, maximalizálja a férfiak spermaszámát, illetve segít a hölgyeknek a gombás fertőzések megelőzésében. És ez még nem minden! Dr. LifeOrigoAllergiásan a szabadban – Így élvezheted a kellemetlen tünetek nélkülhttp://www.life.hu/drlife/20160815-igy-elvezheted-a-jo-idot-allergiasan-is.htmlAki allergiában szenved, valószínűleg jól ismeri a problémát, milyen nehéz a szabadban eltöltött időt és tevékenységet élveznie. Az első és legfontosabb természetesen a kivizsgálás, hogy kiderüljön, pontosan milyen allergia érint téged, majd meg kell tanulni, hogyan lehet együtt élni vele. Íme, néhány tipp arra, hogy teljes értékű legyen a kint eltöltött program allergiásan is. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.