Kim Kardashian Kate Bosworth Kesha Elizabeth Taylor Demi Moore Britney Spears
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A plasztikai sebészkésnek, illetve más egyéb trükköknek és beavatkozásoknak hála ma már semmi sem akadály Hollywoodban, ha az oly áhított tökéletesség eléréséről van szó. Néhány sztár azonban nem állt be a sorba, és meghagyta magát olyannak, amilyennek a természet is megteremtette – remek példát mutatva nekünk, földi halandóknak, hogy a hibáinkkal együtt szeressük és fogadjuk el önmagunkat.

Felemás színű szemek

Inkább szépséghiba, mint testi hiba Kate Bosworth esete, aki színészi tehetsége mellett felemás színű szemeivel vette le lábáról a világot. A gyönyörű filmsztár jobb szeme részben kék, részben pedig barna, míg a bal szeme kékben pompázik.

Forrás: AFP

A jelenséget az úgynevezett heterokrómia nevű mutáció okozza, kialakulása pedig a melaninnak tudható be, amelynek többlete vagy éppen hiánya okozza a szemek színe közötti eltérést.

Kétféle heterokrómiát különböztetünk meg: a teljest, illetve a részlegest. Teljes heterokrómia esetén abszolút eltérő színű a két szem egymástól, a részlegesnél az egyik szem íriszének színe részben tér csak el a másik szemtől. Heterokrómiás sztár még továbbá Demi Moore is, akinek jobb szeme mogyoróbarna, a bal szeme pedig zöld.

Tudtad?

A heterokrómia lehet genetikai és szerzett is. Utóbbinál a különféle sérülések és szembetegségek szoktak lenni a kiváltó okok.

Farokkal megszületni

Forrás: AFP, Deviantart/lessthanhuman

A 10 legszörnyűbb születési rendellenesség

Minden anya rémálma, hogy gyermeke valamilyen születési rendellenességgel jön a világra. Most megismerkedhetsz a legmegdöbbentőbb betegségekkel. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Dupla szempillasor

A distichiasis nevű genetikai rendellenesség egyik leghíresebb képviselője az igéző szépségéről híres Elizabeth Taylor volt.

A kórkép azt jelenti, hogy az illetőt dupla szempillasorral áldotta meg a természet, ami bár minden nő álma lehet első hallásra, ám a valóságban azonban nem ilyen kecsegtető a helyzet.

A rendellenesen sok mennyiségű szempilla ugyanis komoly fájdalmat, irritációt, könnyezést, illetve akár látászavart is okozhat a betegnél,

kiváltképp, ha nem egyenes irányban nőnek. Ebben az esetben kontaktlencse viselését, drasztikusabb esetben műtétet javasolnak a szakértők.

Forrás: AFP

Pikkelysömör

Ez az autoimmun betegség egyáltalán nem számít ritkának: az emberek 2-3%-a szenved a vörös foltoktól, hámló, viszkető, szarusodó bőrtől. Köztük van többek között a szexi idomairól híres Kim Kardashian és a pophercegnő Britney Spears is.

Szakértők szerint a pikkelysömör örökletes betegség,

kiváltó okai lehetnek a helytelen táplálkozás, a dohányzás, az elhízás és a stressz is.

Forrás: AFP

Hollywood sem tökéletes

Nem csak az előbb felsorolt hírességek az egyedüliek, akik nyíltan vállalják testi deformitásaikat. Ashton Kutcher például testi hibájának tudja be kiváló sportteljesítményét, és a fiatal Shailene Woodley sem csinál ügyet saját emberszabású történetéből. Kattints ide a Life.hu cikkéért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.