Fél arcát adta az anya a gyógyulásért- gyerekkora óta küzd betegségével

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft Media/Ruaridhconnellan/Barcroft Images -
betegség avm vérzékenység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekkora óta küzdött betegségével a ma 29 éves anya. Végül fél arcát adta a gyógyulásért.

A Dél-Dakotában élő 29 éves Jennifer Hiles életét egy igen ritka betegség keserítette meg már kiskorától kezdve. A fiatal anyuka arteriovénás malformatióban (AVM) szenved. Tünetei egészen kiskorában kezdődtek, ám a diagnózist csak 12 évesen állapították meg nála.

Ez a betegség gyakorlatilag

az érrendszer abnormális fejlődése:

a kapilláris hálózat hiányában az artériás vér közvetlenül a vénás rendszerbe ömlik, minek következtében a beteg rendkívül vérzékeny lesz. A kis Jennifernél ez a betegség azt eredményezte, hogy egyszer kiskorában

egy orrvérzés miatt is mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni.

Hosszú évnyi szenvedések után a 29 éves anyuka végre áteshetett egy olyan műtéten, ami új esélyt ad neki egy normálisabb élethez, mégha ezzel

a beavatkozzásal a fél arcától meg is kellett szabadulnia.

Hiels arcába heteken keresztül töltöttek fel sóoldatot, annak érdekében, hogy kitágítsák a bőrét, és így elegendő szövet legyen a kivágott felületek helyett. Az orrát is újraépítették, méghozzá az asszony saját bordájából.

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft Media/Ruaridhconnellan/Barcroft Images

„Ezek a bőrszövet-tágítók olyanok, mintha mellimplantátumaid lennének - csak az arcodban" - magyarázta Jennifer a Mirrornak.

A műtétre New Yorkban került sor, és bár menet közben minden jól alakult, utólag voltak komplikációk: Jennifer jobb arcfele ugyanis elkezdett elhalni, ami elég nagy hegesedést eredményezett, az AVM pedig az orra alatt is elkezdett visszatérni.

„Naponta százszor belenézek a tükörbe, hogy lássam a változást, közben pedig imádkozom, hogy jobban legyek végre. Nem tudom, hogy valaha is normálisan fogok-e kinézni. Nem tökéletes akarok lenni - inkább csak normális" - mondja Jennifer, akit a hat operációra nem csak férje, de két kislánya is elkísérte.

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft Media/Ruaridhconnellan/Barcroft Images
A világ legcsúnyább nőjének csúfolták - így néz ki mosthttp://www.life.hu/drlife/20160912-a-vilag-legcsunyabb-nojenek-csufolt-lany-igy-nez-ki-most-szivszorito-fotok.htmlDokumentumfilm készült annak a lánynak az életéről, akit a közösségi médiában a világ legcsúnyább nőjeként emlegetnek. Lizzy Velasquez őszintén és nyíltan mesélte el szívszorító történetét, és azt, hogyan tudott a sok gúnyolódással és bántással megbirkózni. Dr. Life--Csontsoványságra ítélte a szakma a 19 éves lánythttp://www.life.hu/drlife/20160819-csontsovanyra-fogyott-alkohol-es-drogproblemai-vannak-a-19-eves-modellnek.htmlA fiatal modell még csak 19 éves, de máris alkohol-és drogproblémákkal küzd, teste pedig olyan, mint az anorexiásoké.Dr. LifeOrigoHorror! Szeme alatt nőtt foga egy kínai nőnekhttp://www.life.hu/drlife/20160713-horror-szeme-alatt-nott-foga-egy-kinai-nonek.htmlLegrosszabb rémálmában sem gondolta volna egy kínai nő, hogy elviselhetetlen fájdalmait egy a szeme alatt növő fog okozza. Dr. Life--Kórházba vitték az Aerosmith gitárosát: A színpadon lett rosszul a zenészhttp://www.life.hu/drlife/20160712-johnny-depp-mellol-vittek-korhazba-az-aerosmith-gitarosat.htmlRosszul lett és kórházba került az Aerosmith gitárosa. Joe Perryt hétvégén szívpanaszokkal vitték el egy koncertről a mentők. Dr. LifeOrigoKi gondolta volna?! Dögös bombázó lett az egykor összeégett arcú nőből (18+)http://www.life.hu/drlife/20160706-dana-vulin-dogos-bombazo-lett-az-osszeegett-arcu-no.htmlFéltékeny vetélytársa felgyújtotta, két évig viselt gyógymaszkot, mára pedig dögös bombázó lett a tragikus sorsú amerikai modellből. Dr. Life--A Pszichológus Pasi: a mamahotel csábító kényelmehttp://www.life.hu/drlife/20160909-a-pszichologus-pasi-a-mamahotel-jelensegrol.htmlA felnőtté válás része az önállósodás, a szülőktől való leválás és az önálló egzisztencia megteremtése. Ám mi történik akkor, ha a húszas-harmincas éveiben járó fiatal felnőtt még mindig a szüleivel él egy háztartásban? Meddig egészséges élvezni a szülői otthon nyújtotta biztonságot és támogatást? A Pszichológus Pasi ezúttal a mamahotel jelenséget járja körbe. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.