"Ku*vára lefogytam" - Nem javul Rékasi Károly állapota

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
színész baleset Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész hiába küzd elképesztő erővel és kitartással, az idő mégsem neki dolgozik. Tavaly júniusi balesete óta próbálja orvosok hada helyrehozni a színész egészségi állapotát, de valami komplikáció újra és újra felüti a fejét, sőt már nemcsak a felépüléséért kell harcolnia, hanem az életéért is.

Most éppen háromféle baktérium okozta fertőzéssel kényszerült ismét a kórház falai közé, csak néha hagyhatja el az intézményt. Nem csak lelkileg, jól láthatóan fizikailag is felemésztette a harc – írja cikkében a Blikk.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

A Szívünk napja sajtótájékoztatóján találkoztak vele, ahol az orvosok beszélgetését moderálta, de hamar elfáradt, minden felszólalás után visszahuppant székébe, az asztal alatt pedig folyton jobb térdén pihent a keze. Masszíroznia kellett fáradt és sajgó lábát. Viszont muszáj bírnia, egészségi állapota miatt ugyanis csak szinkronmunkákhoz jut, a pénzre pedig szüksége van. A lap munkatársának nem is tagadta, hogy nincs jó bőrben.

"Ku*vára lefogytam” – mondta brutális őszinteséggel Rékasi, de tagadni sem tudta volna, hiszen arca beesett, jellegzetes barázdái az arcán pedig szemlátomást mélyültek.

"Nem tudok edzeni. Egy éven keresztül olvasni sem tudtam, pedig mindig volt bent nálam a kórházban olvasnivaló, de olyan fájdalmaim voltak, hogy nem tudtam koncentrálni. Voltak kísérletek súlyzós edzésekre, de nem megy. A nyárhoz képest már így is jobban nézek ki, kicsit összeszedtem magam, igaz, nem izomban" – vallotta be Rékasi, és elárulta, mínusz nyolc kilónál tart jelenleg.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

A Barátok közt sztárja a pénteken megjelent Best magazin hasábjain vallotta be, volt idő, amikor az öngyilkosság gondolata gyötörte. Szerencsére most úgy érzi, jobban van.

"Az ember oldalán van egy tarisznya, amiben kitartás van, amikor nehéz helyzetbe kerül, belenyúl, és merít belőle egy keveset. Nekem az volt, hogy elfogyott, és akkor jöttek a rossz gondolatok. Szerencsére van a környezetemben egy pasas, egy coach, aki segít nekem, visszaterel a követendő útra. Hála a beszélgetéseinknek, újra van életigenlésem, vannak céljaim" – mondta erről Rékasi.

"Amikor megtudtam, hogy előállt a végtagrövidülés, úgy döntöttem, hogy világhírű focista leszek, és ehhez megtettem az első lépést, focistásra vágattam a hajamat" – viccelődött, de aztán a valódi, lelki okát is elmondta a frizuraváltásnak. "Kell valami nem normális dolog az ember életébe, ami kizökkentsen, kell valami egészen más, ami lehet, hogy hülyeség, de kell valami fordulat az ember életébe" – mondta Rékasi, aki mint mindig, minden interjújában, édesanyja és testvére mellett szerelme, Pikali Gerda kitartását és szeretetét hangsúlyozta, ami a legtöbbet segít neki a gyógyulásában.

Szex szívinfarktus után: igen vagy nem?http://www.life.hu/drlife/20160914-szexualis-elet-szivinfarktus-utan.htmlEgy nemrég megjelent tanulmány szerint a nők és a férfiak hozzávetőleges fele számol be a nemi életének valamilyen zavaráról az infarktust követő egy évvel. Alaptalan félelem, vagy jobb az óvatosság? Dr. Life--Már a születésünkkor eldől, hogy elhízott felnőttek leszünk-e, vagy semhttp://www.life.hu/drlife/20160913-a-csaszarmetszessel-szuletett-gyerekek-nagyobb-esellyel-lesznek-elhizott-felnottek.htmlEgy friss kutatás szerint azok a gyerekek, akik császármetszéssel jöttek világra, nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyos felnőttek, mint azok, akik természetes úton születnek. A magyar fitneszguru, Schobert Norbert szerint azonban az elhízás tekintetében jóval hangsúlyosabb az, hogy milyen életmódot folytat az illető. Dr. LifeOrigoEste 7 után zabálsz? Az életeddel játszol!http://www.life.hu/drlife/20160916-ezert-nem-szabad-este-7-utan-enni.htmlKéső este, gyakran éjszaka több millió ember eszik szívesen, márpedig ez az ártalmatlannak tűnő szokás jelentősen növeli a szívinfarktus, a stroke és egy sor egyéb szív- és érrendszeri betegség kockázatát. Dr. Life--Így kerüld el a depressziót! - Schobert Norbi tippjeihttp://www.life.hu/drlife/20160916-schobert-norbi-tippjei-a-depresszio-ellen-sport-cukormentes-taplalkozas.htmlA depressziónak - több kutatás szerint - leginkább fiziológiás okai vannak, állítja Schobert Norbi. Az életmódtanácsadó szerint ez ellen azonban tehetünk. Hogy mit, azt az alábbi videóból megtudhatod. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoSchobert Norbi: "Nem azt mondtam, hogy gumicukorral gyógyítsuk a rákot"http://www.life.hu/drlife/20160916-a-citrom-es-a-szodabikarbona-rakgyogyito-hatasa-vitatott.htmlNéhány nappal ezelőtt hatalmas felháborodást keltett az az írás, amely Schobert Norbert Facebook-oldalán jelent meg: a Norbi Update közösségi oldalán a citrom és a szódabikarbóna egészségre és daganatos megbetegedésekre gyakorolt hatásáról értekezett egy cikk, amelyet később sokan támadni kezdtek, vele együtt pedig a magyar fitneszgurut is. Dr. LifeFotó: Marton Szilvia - OrigoÉlet egy indonéz elmegyógyintézet falai közötthttp://www.life.hu/drlife/20160912-elet-az-indonez-bekasi-i-elmegyogyintezetben-sokkolo-fotok.htmlIndonéziában a becslések szerint nagyjából 19 ezer ember kénytelen élni olyan elképesztően rossz körülmények között, mint például a Jakarta keleti részén található bekasi elmegyógyintézetben, ahol bevett szokás bilincsre verve, meztelenül, olykor elektromos sokkolóval kordában tartani a segítségre szoruló pácienseket. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.