Fellökték, segítettek, kirabolták: Járókeretes férfit fosztottak ki Budapesten

Forrás: Thinkstock -
fosztogatás rablás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Segítségnek álcázták a rablást a támadók, akik kétszer is próbálkoztak: fellökték, majd támogatták idős, járókeretes áldozatukat - közben megszabadították táskájától.

Kétszer is megpróbáltak kirabolni csütörtökön egy idős, mozgáskorlátozott férfit Budapesten. A három gyanúsított a VII. kerületi Garay téren beszélgetett este tíz körül, amikor meglátták járókerettel feléjük lépkedő áldozatot.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az egyik támadó odalépett hozzá, és karját megfogva úgy tett, mint aki segíteni próbál – közben próbálta elemelni a férfi vállán és mellkasán átvetett táskát. Az áldozat azonban észrevette a trükköt, megszorította táska pántját. Ekkor durvult el a helyzet,

a leleplezett rabló rángatni kezdte pántot, majd fellökte a sértettet,

de hiába erőlködött, végül zsákmány nélkül menekült el a helyszínről. Ezután a gyanúsított ismerősei végignézték a jelenetet, majd ők is eljátszották a gáláns segítőt:

feltámogatták a földön fekvő férfit, közben megkaparintották a pénzt és személyes iratokat tartalmazó táskát,

és elrohantak vele. A három rabló közül kettőt már másnap azonosítottak és elfogtak: a 18 és 42 éves, VII. kerületben élő férfiakat rablással gyanúsítják. Harmadik, még ismeretlen társukat továbbra is keresik az erzsébetvárosi rendőrök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.