Gyógyulás luxusban: kórházak, ahol öröm lehet betegnek lenni

Szingapúr luxus Hongkong Katalin hercegné London New York egészségügyi intézmény kórház beteg Dubai gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Senki sem szeret kórházban lenni. Egyik részről azért, mert nem jó dolog betegnek lenni, ami egyet jelent a fájdalmas kezelésekkel, injekciókkal és műtétekkel. Másrészt senki sem kedveli a kórházi kosztot, a sokszor morcos ápolókat és a nem túl hívogató kórházi szobákat. Ám aki megteheti, hogy mélyen a zsebébe nyúljon, igazi luxuskörülmények között találhatja magát gyógyulása során. A Life.hu most összegyűjtötte azokat a kórházakat, amelyek inkább ötcsillagos hoteleknek, semmint egészségügyi intézményeknek tűnnek.

Ahol a legnagyobb sztárok gyógyulnak: Cedars-Sinai, Los Angeles

Annak idején itt hozta világra a kis North Westet Kim Kardashian, itt küzdöttek Elizabeth Taylor életéért, de rajtuk kívül Kate Hudson és a világhírű stylist, Rachel Zoe is megfordult már a neves Cedars-Sinai kórházban.

Forrás: Cedars-Sinai Medical Center

Nem túlzás tehát kijelenteni, hogy a hollywoodi hírességek imádják az intézményt,

amelynek nyolcadik emeletén összesen 32 darab, a hollywoodi hegyekre néző luxuslakosztály várja a gyógyulni vágyókat.

Forrás: Cedars-Sinai Medical Center

A 2-3 szobából és egy hatalmas kádat magába foglaló fürdőszobából álló kisebb lakásokban tulajdonképpen a páciens egész családja kényelmesen elfér. A 12-féle orvosi szolgáltatást, személyi asszisztenst és szakácsot magába foglaló lakosztályok

ára 1000 és 3000 dollár között mozog, vagyis 280-850 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.

Hercegek és hercegnők kórháza: Mediclinic City Hospital, Dubaj

Inkább tűnik egy ötcsillagos szállodának, semmint egy egészségügyi intézménynek Dubaj legfényűzőbb kórháza, a Mediclinic City Hospital.

Forrás: Twitter/Elite Fitout

A VIP-szektorként megjelölt emeleten összesen 12 luxuslakosztály várja a pácienseket

külön bejáratú lifttel és inasokból, ápolókból és séfekből álló személyzettel

– ebből 5 elnöki és egy királyi megjelölésű lakosztály a kategóriájuk minden kényelmével.

A Közel-Kelet legnagyobb privát egészségügyi csoportja által üzemeltetett kórház a betegek családjára is gondolt: őket edzőterem, fedett uszoda, szauna és jacuzzi várja.

Gyógyulni és szépülni egyszerre: Gleneagles kórház, Szingapúr

A gasztroenterológiára, májátültetésre, kardiológiára és nőgyógyászatra specializálódott Gleneagles privát kórház mind orvosi tanácsadás, mind pedig sebészeti szolgáltatások közül a legkiemelkedőbbet nyújtja a távol-keleti Szingapúrban.

Forrás: Gleneagles Hospital

A betegeket tágas, LCD-tévével és hatalmas fürdőszobával felszerelt lakosztályokban helyezik el, amelyhez

telefonszolgáltatás, internet-hozzáférés, DVD-lejátszó, saját ápolókból álló személyzet, minibár, masszázs és stylist (!) is jár.

Persze mindennek megkövetelik az árát is: egy szülés ára, amely két éjszakát foglal magába a VIP-jelzésű lakosztályok egyikében, 14 ezer dollárba, míg egy császármetszéses szülési „csomag", amely során három éjszakát tölt el a kismama az intézményben, 18 ezer dollárba kerül.

Elképesztő helyszín, pazar panoráma: Matilda Nemzetközi Kórház, Hongkong

A világszerte ismert és a turisták egyik legkedveltebb célpontjánál, a Viktória Csúcsnál elhelyezkedő Matilda kórház nem csupán a nem mindennapi lokációja, hanem szolgáltatásai miatt is kiemelkedő.

Forrás: matilda.org

A Dél-kínai-tengerre néző szobákban elszállásolt pácienseket a legmodernebb orvosi és sebészeti eljárásokkal kezelik.

A sebészeti és gyermekosztályon körülbelül 8 magánlakosztály és két VIP lakrész biztosítja a gyógyulni vágyók kényelmét, amelyek magukba foglalják a Shangri-La hotellánc által biztosított finom és változatos étkezést is. Persze mindennek megkövetelik az árát is: egy éjszaka a VIP-lakosztályokban 4800 dollárnál kezdődik, míg egy 3 éjszakás privát szoba erkéllyel 5200 dollárba kerül.

Forrás: matilda.org

Kilátás a Central Parkra: Mount Sinai kórház, New York

Mi mással lehetne még kellemesebbé tenni a kórházban töltött időt, mint egy finom teával és a világhírű Central Parkra néző kilátással? A Mount Sinai kórházban mindez simán lehetséges, hála a nagyon jó elhelyezkedésének. Az egészségügyi intézmény 12 orvosi szakterületre specializálódott, különösen elismert közülük az időskori megbetegedésekkel foglalkozó geriátriai, a fül-orr-gégészeti és a gasztroenterológiai osztályuk.

Forrás: Mount Sinai Medical Center

A luxuslakosztályok számos kényelmi funkciót kínálnak az itt gyógyulóknak, így például a

délutáni teát, a helyi és biogazdaságokból hozott alapanyagokból készült ételt szolgálnak fel,

és eredeti belga csokoládéval búcsúznak el a tőlük távozóktól ajándék gyanánt.

+1: Ahol Katalin hercegné is szült: a londoni St. Mary's kórház magánklinikája

Első osztályú séfek főztje, műholdas tévé, internet és két külön bejáratú fürdőszoba – ezek jártak azért a napi 5000 angol fontba kerülő lakosztályokhoz, ahol annak idején Katalin és Diana hercegné is világra hozta gyermekeit. A St. Mary's Lindo Wing szülészeti magánklinikáján minden további éjszaka 1000 angol fontba kerül.

Forrás: Wikipedia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.