80 éves öregemberként született a kisbaba

gén kisbaba Banglades öreg újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az újszülött kisbaba egy ritka rendellenességgel született Bangladesben: úgy néz ki, mint egy 80 éves öregember. Az orvosok világszerte megdöbbentek az állapotán, a szülei szerint viszont csodagyerek.

Szőrös háttal, teljesen ráncosan, beesett szemekkel és összeaszott testtel látott napvilágot az újszülött, aki egy ritka betegség következtében néz ki úgy, mintha 80 éves lenne. A kisbaba Bangladesben született, az orvosai megdöbbentek, amikor megláttak, de nemcsak ott okozott csodálkozást, hanem világszerte is.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A szakemberek úgy vélik, hogy a gyermek egy nagyon ritka, progéria nevű betegség következtében született öregemberként, ami a legtöbbször valamilyen génhiba miatt alakul ki. Ez a kór általában gyors öregedést okoz a gyermekeknél. A kezelő orvos szerint a Bangladesben született kisfiú pedig egyáltalán nem hasonlít egy csecsemőre:

"Egyáltalán nem hasonlít egy újszülöttre, nagyon ráncos és érdes a bőre"

- mondta az orvos a Daily Mailnek, azonban a szülők nincsenek elkeseredve. Szerintük a babájuk egy csodagyerek. "Hálát adunk az égnek. Nincs okunk elégedetlenségre. Mi elfogadjuk őt olyannak, amilyen és

nagyon örülünk, hogy fiunk született, ugyanis már van egy lányunk.

Négytagúra bővült a családunk. Mást nem is kívánhatnánk" - mondta az apa, pedig ha valóban a progéria nevű betegséggel született a gyermekük, akkor lenne okuk aggodalomra, ugyanis az ilyen kórral világra jött kicsik legtöbbször nem élik meg a felnőttkort.

Púpok és kinövések: deformitást okozó betegségek a filmvásznonhttp://www.life.hu/drlife/20160927-deformitast-es-torzulast-okozo-betegsegek-a-filmvasznon.htmlA testi eltorzulást okozó rendellenességek a mai napig borzongatja, ugyanakkor kíváncsivá teszi az embereket, és mint régen, úgy most is hajlandóak félretenni undorukat, hogy szemügyre vehessék azokat, akikkel „csúf játékot űzött a természet." A deformitással küzdők élete nem egy filmest is megihletett, ezeket az alkotásokat gyűjtöttük most egybe. Dr. LifeOrigoAz emlőfájdalom 8 gyakori oka: ezekre figyelj, ha fáj a melledhttp://www.life.hu/drlife/20160929-emlofajdalom-a-leggyakoribb-okok-ezek-a-betegsegek-lehetnek-az-okok.htmlA szakértők szerint a különféle korú nők mintegy 70 százaléka találkozik élete során az emlőfájdalommal, ezeknek az eseteknek csupán azonban a 15 százaléka igényel orvosi kezelést. Íme, a leggyakoribb okok. Dr. LifeOrigoAmal Clooney mesterséges megtermékenyítéssel próbálkozikhttp://www.life.hu/drlife/20160929-amal-clooney-es-george-clooney-kisbabat-szeretne-mesterseges-megtermekenyitessel-probalkoznak.htmlAmal Clooney és George boldogságban élik a házas életüket, immár két éve, azonban hiányzik valami a teljes örömhöz: egy baba, ami természetes úton nem akar nekik összejönni. Mesterséges megtermékenyítéssel próbálkozik a sztárpár. Dr. Life--Shannen Doherty nem adja fel: így küzd lelkileg a mellrákkal http://www.life.hu/drlife/20160929-shannen-doherty-a-szineszno-egy-meghato-fotoval-emlekezett-meg-az-eskuvojerol.htmlA Beverly Hills 90210-ből ismert sztár tavaly februárban jelentette be, hogy mellrákja van. Azóta több posztjában is őszintén vall a nehéz időszakról. Dr. Life--5 dolog, amit megtehetsz a lelki egészségedérthttp://www.life.hu/drlife/20160927-5-dolog-amit-megtehetsz-a-lelki-egeszsegedert-mozgas-joga.htmlManapság egyre többet foglalkozunk a testünkkel; ezért okolhatjuk a televíziót, az internetet, a közösségi oldalakat, de ettől nem jutunk közelebb a megoldáshoz. Pedig a lelki egészség legalább annyira fontos, mint az, hogy fizikailag jól érezze magát az ember - állítják a szakértők. Te is tehetsz azért, hogy lelkileg is rendben legyél – mutatunk is néhány remek technikát! Dr. Life--Hagyományos vagy antibakteriális? A nagy kézmosásdilemmahttp://www.life.hu/drlife/20160922-melyik-szappan-jobb-a-kezmosashoz.htmlA reklámokból már tudjuk, hogy a mai, modern antibakteriális kézmosók akár a baktériumok 99,9%-át is képesek elpusztítani. Ám jó-e ez nekünk? Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság (FDA) szerint annyira nem, és terveik szerint hamarosan tesznek is arról, hogy az embereket inkább a hagyományos szappan használata felé tereljék. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.