pozitív hozzáállás öröm joghurt2016 hála sikernapló önbizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhatároztad, hogy változtatsz valamelyik rossz szokásodon? Szeretnél véglegesen megszabadulni néhány fölösleges kilótól? Vagy egyszerűen csak szeretnéd számba venni a nap során történt pozitív eseményeket? Vezess sikernaplót! 

A hétköznapok mókuskerekében taposva sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy csak a megoldásra váró helyzetekre, problémákra koncentráljunk, így pedig a nap folyamán tapasztalt apró örömök és sikerek a feledés homályába vesznek. Ha te is érezted már magad úgy, hogy szükséged van egy kis pozitív megerősítésre ahhoz, hogy boldogabban és kiegyensúlyozottabban haladj a célod felé, érdemes napi pár percet áldoznod arra, hogy sikernaplót vezess.

Forrás: Thinkstock

De mi is az a sikernapló?

A sikernapló titka az egyszerűségében rejlik. Bármilyen formában rögzítheted benne a nap során történt apró sikereidet, amelyek

segítenek neked abban, hogy tudatosabban alakítsd a hétköznapjaidat, elérd a célod, és nagyobb legyen a magadba vetett hited.

Ha például az előléptetés a cél, akkor jegyezd fel, mit tettél aznap a kinevezésedért. Ha fogyni szeretnél, írd fel, hogy mennyit sikerült futnod vagy tornáznod aznap, illetve milyen finomságokra tudtál nemet mondani azért, hogy kevesebbet mutasson majd alattad a mérleg. Természetesen egyszerre több célod is lehet, a lényeg, hogy az ezekhez vezető utad dokumentálva legyen a kisebb-nagyobb sikereid mentén.

Forrás: Thinkstock

Jobb, mint a pszichológus

A szó elszáll, az írás megmarad – tartja a közismert mondás. A sikernapló által nem csupán a kitűzött cél kerülhet közelebb, hanem saját magad is. Amikor átgondolod az aznap történteket, hogy papírra vethesd az apró sikereidet,

a pozitív események mellett a negatív helyzetekkel, hibáiddal, bukásaiddal is szembe kell nézned.

Ez segíthet abban, hogy újra átgondold, ezáltal pedig átéld ezeket a szituációkat, beszélgetéseket, és a rossz mellett a jó dolgokat is erősítsd magadban – hiszen a sikernaplóba csakis a pozitívumok kerülhetnek bele.

Forrás: Thinkstock

Önbizalom-növelés mesterfokon

Az egészséges önbecsülés elengedhetetlen ahhoz, hogy boldogulni tudjunk a mindennapi életünkben. A sikernapló többek között ebben is segíthet: a nap végén, amikor számot adsz arról, mire is vagy büszke, mit sikerült megvalósítanod abból, amit elhatároztál,

tudatosítod magadban azt, hogy bármire képes vagy, csak akarnod kell!

Tanulj meg hálás lenni!

Miután összegezted és lejegyezted a napi sikereidet és örömeidet, engedd meg magadnak azt a luxust, hogy újra átéled őket magadban. Ugye, milyen jó dolog tud lenni az élet pozitív oldala?

Forrás: Thinkstock

Ne felejts el hálát mondani, hogy mindezt átélhetted és megtapasztalhattad.

Ez az érzés az igazi örömbomba – engedd, hogy átjárjon!

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.