Így néz ki most a fiú, akinek a testén lógott a feje

Forrás: Youtube /The Boy Who Sees Upside Down documentary -
rendellenesség betegség Mahendra Ahirwar nyak fej India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 13 éves indiai fiú, Mahendra Ahirwar fejjel lefelé látta a világot, ameddig egy angol nő, Julie Jones össze nem gyűjtötte a műtéthez szükséges pénzt.

Mahendra nyaka egy ritka rendellenességnek köszönhetően olyan gyenge volt, hogy nem tudta a fejét megtartani, így folyton oldalra lógott, a válla alá. A fiúnak mindenhez segítség kellett, enni és járni sem tudott egyedül. A liverpooli Julie Jones 2014-ben látta meg a fiút, és azonnal tudta, hogy bármit megtesz azért, hogy segítsen a gyermeken. Közel 12.000 angol fontot gyűjtött össze, hogy ki tudja fizetni Mahendra műtétjét. A műtét sikerült, a fiú és a családja is nagyon boldog azóta. A Daily Mailnek azt nyilatkozták, nagyon féltek attól, hogy az operáció során elveszítik gyermeküket, de azóta teljesen megváltozott az életük. Fiuk végre normális embernek érzi magát, megnyílt, szívesen kommunikál másokkal, kortársaival járhat iskolába.

Forrás: Youtube / The Boy Who Sees Upside Down documentary

A műtétet végző orvos elmondta, hogy a fiú nyakán a bőr teljesen el volt vékonyodva, és a nyaki csigolyái is deformáltak voltak. Az orvos csontot pótolt a fiú medencecsontjából, és fémlemezekkel erősítette meg a nyakat. Szükség van még utókezelésekre, hogy a nyak izomzata teljesen megerősödjön, de az orvos biztos benne, hogy minden rendben megy majd.

Forrás: Youtube / The Boy Who Sees Upside Down documentary


Így néz ki Mahendra fél évvel a műtét után!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.